Haberler

Yunanistan'da Çöl Tozu ve Sıcaklık Artışı Uyarısı

Güncelleme:

Yunanistan'da 18-19 Mayıs'ta Afrika üzerinden gelmesi beklenen çöl tozu ve ani sıcaklık artışı nedeniyle halka dikkatli olmaları çağrısı yapıldı. Meteoroloji uzmanları, perşembe gününden itibaren Kuzey Afrika'dan gelecek sıcak hava dalgasının Yunanistan'ı etkisi altına alacağını belirtti. Uzmanlar, cumartesi günü hava sıcaklığının 34-35 dereceye, pazar günü ise 35-36 dereceye kadar yükseleceğini öngörüyor. Sıcak hava dalgalarının yanı sıra Afrika'dan yüksek miktarda çöl tozu geleceği kaydedildi. Çöl tozu ve sıcak hava nedeniyle halka gerekli önlemleri almaları, açık havada fazla zaman geçirmemeleri uyarısı yapıldı. Afrika üzerinden gelen çöl tozu, 24 Nisan'da başkent Atina'da gökyüzünü kaplamıştı. Çöl tozu nedeniyle şehir merkezinde ve çevresinde görüş mesafesi oldukça azalmıştı.

Yunanistan'da 18-19 Mayıs'ta Afrika üzerinden gelmesi beklenen çöl tozu ve ani sıcaklık artışı nedeniyle halka dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

Meteoroloji uzmanları, perşembe gününden itibaren Kuzey Afrika'dan gelecek sıcak hava dalgasının Yunanistan'ı etkisi altına alacağını belirtti.

Uzmanlar, cumartesi günü hava sıcaklığının 34-35 dereceye, pazar günü ise 35-36 dereceye kadar yükseleceğini öngörüyor.

Sıcak hava dalgalarının yanı sıra Afrika'dan yüksek miktarda çöl tozu geleceği kaydedildi. Çöl tozu ve sıcak hava nedeniyle halka gerekli önlemleri almaları, açık havada fazla zaman geçirmemeleri uyarısı yapıldı.

Afrika üzerinden gelen çöl tozu, 24 Nisan'da başkent Atina'da gökyüzünü kaplamıştı. Çöl tozu nedeniyle şehir merkezinde ve çevresinde görüş mesafesi oldukça azalmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Afrika Yunanistan Afrika Atina Çöl Çevre Hava Durumu Dünya Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title