Haberler

Trakya Üniversitesi öğrencileri Gazze'ye destek için dayanışma çadırı kurdu

Güncelleme:

Edirne'de, Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazze'ye destek amacıyla 'dayanışma çadırı' kurdu. Öğrenciler, çadır alanında ders saatlerine göre gece gündüz demeden bekliyor.

Edirne'de, Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazze'ye destek amacıyla "dayanışma çadırı" kurdu.

Balkan Yerleşkesi girişine kurdukları alanı Türk ve Filistin bayraklarıyla donatan öğrenciler, İsrail'in saldırılarında yıkılan binaların fotoğraflarını sergileyip yaşanan zulme dikkati çekiyor.

Gazze'de yaşananlara sessiz kalmayan öğrenciler, ders saatlerine göre gece gündüz demeden çadır alanında bekliyor.

TÜ İlahiyat Fakültesi öğrenicisi ve Rumeli Gençlik Topluluğu Başkanı Yusuf Sakallı, AA muhabirine İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının aylardır sürdüğünü söyledi.

Üniversite öğrenci olarak Gazze halkının yanında olduklarını belirten Sakallı, "Gazze'ye destek olmak için nöbetteyiz. Arkadaşlarımız ve hocalarımız sağ olsun destek veriyorlar. Gazze'de vahim bir durum yaşanıyor, saldırıların bir an önce durması lazım. Gazze'de insanlık suçu yaşanıyor. Çoluk çocuk demeden herkesi öldürüyorlar. Böyle bir durum kabul edilemez. Buna 'dur' demek için biz de Edirne'den, Türkiye'den sesimizi duyurmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Kuzey Makedonya vatandaşı Sabir Salai ise Gazze için insanlık nöbeti tuttuklarını ifade etti.

Saldırılarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini dile getiren Salai, "Katil İsrail tarafından insanlar öldürülüyor ve soykırım uygulanıyor. Bu saldırıların durması lazım. Biz burada nöbet tutarak bir protesto eylemi yapıyoruz. İnşallah bir an yaşanan acılar sona erer." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi İsrail Edirne Gazze Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title