Haberler

Polonya Başbakanı Donald Tusk, AP seçimleri için bakanların yerine yeni atamalar yaptı

Güncelleme:

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Avrupa Parlamentosu (AP) üyeliğine aday olan 4 bakanın yerine kabinede yeni atamalar yaptığını duyurdu. Yerel basında yer alan haberlere göre, İçişleri Bakanı Marcin Kierwinski, Hazine Bakanı Borys Budka, Ekonomik Kalkınma ve Teknoloji Bakanı Krzysztof Hetman ile Kültür ve Ulusal Miras Bakanı Bartlomiej Sienkiewicz, AP seçimlerinde aday olmak üzere görevlerinden çekildi. Kabinedeki değişiklikler kapsamında, İçişleri Bakanlığına Tomasz Siemoniak, Hazine Bakanlığına Jakub Jaworowsk, Ekonomik Kalkınma ve Teknoloji Bakanlığına Krzysztof Paszyk, Kültür ve Ulusal Miras Bakanlığına Hanna Wroblewska atandı.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Avrupa Parlamentosu (AP) üyeliğine aday olan 4 bakanın yerine kabinede yeni atamalar yaptığını duyurdu.

Tusk, yaptığı açıklamada, 9 Haziran'da gerçekleştirilmesi planlanan AP seçimlerinde aday olan bakanların yerine kabinede yeni atamalar yapılması kararı alındığını bildirdi.

Yerel basındaki haberlere göre, İçişleri Bakanı Marcin Kierwinski, Hazine Bakanı Borys Budka, Ekonomik Kalkınma ve Teknoloji Bakanı Krzysztof Hetman ile Kültür ve Ulusal Miras Bakanı Bartlomiej Sienkiewicz, AP seçimlerinde aday olmak üzere görevlerinden çekildi.

Kabinedeki değişiklikler kapsamında, İçişleri Bakanlığına, Özel Hizmetler Koordinatörlüğü görevini sürdüren Tomasz Siemoniak, Hazine Bakanlığına Jakub Jaworowsk, Ekonomik Kalkınma ve Teknoloji Bakanlığına Krzysztof Paszyk, Kültür ve Ulusal Miras Bakanlığına Hanna Wroblewska atandı.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanı Donald Tusk Polonya Miras Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title