Haberler

Oğuzlar ilçesinde Hıdırellez etkinlikleri kapsamında aşure kaynatıldı

Güncelleme:

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde Hıdırellez etkinlikleri kapsamında kazanlarda aşure kaynatıldı. İlçe halkının katılımı ile sabah namazı sonrası yakılan ocaklarda imece usulü ile toplanan buğday, pirinç, üzüm, incir, nohut, fasulye, şeker gibi birçok malzeme büyük kazanlar içinde odun ateşi ile pişirildi. Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci, 'Hıdırellez Bahar Bayramı ve Karadonlu Canbaba etkinlikleri kapsamında aşurelerimiz pişiyor. Halkımızın, bayanlarımızın, erkeklerimizin el birliği ile gerçekleştirdiği bu organizasyonların yıllarca devam etmesini istiyoruz. Karadonlu Canbaba'mız, Hova Ahmet Yesevi kültüründen gelen 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyen Hacı Bektaş Veli'nin öğrencisidir. Hem Karadonlu Canbaba'yı anmak, kültürümüzü değerlendirmek, hem de bahar bayramı Hıdırellez dolayısı ile halkımızla bir araya gelmek için bu organizasyonları yapıyoruz. Bundan sonra da mayısın ilk haftası bu organizasyonlar yapılacak.' dedi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte büyük kazanlarda pişirilen aşureler ilçe halkına dağıtıldı.

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde Hıdırellez etkinlikleri kapsamında kazanlarda aşure kaynatıldı.

İlçe halkının katılımı ile sabah namazı sonrası yakılan ocaklarda imece usulü ile toplanan buğday, pirinç, üzüm, incir, nohut, fasulye, şeker gibi birçok malzeme büyük kazanlar içinde odun ateşi ile pişirildi.

Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci, "Hıdırellez Bahar Bayramı ve Karadonlu Canbaba etkinlikleri kapsamında aşurelerimiz pişiyor. Halkımızın, bayanlarımızın, erkeklerimizin el birliği ile gerçekleştirdiği bu organizasyonların yıllarca devam etmesini istiyoruz. Karadonlu Canbaba'mız, Hova Ahmet Yesevi kültüründen gelen 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyen Hacı Bektaş Veli'nin öğrencisidir. Hem Karadonlu Canbaba'yı anmak, kültürümüzü değerlendirmek, hem de bahar bayramı Hıdırellez dolayısı ile halkımızla bir araya gelmek için bu organizasyonları yapıyoruz. Bundan sonra da mayısın ilk haftası bu organizasyonlar yapılacak." dedi.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte büyük kazanlarda pişirilen aşureler ilçe halkına dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hacı Bektaş Veli Bahar Bayramı Ahmet Yesevi Hıdırellez Oğuzlar Çorum Festival Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title