Haberler

Kayseri'de Manda Sütünden Mozzarella Peyniri Üretimi Başladı

Güncelleme:

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde manda sütünden mozzarella peyniri üretimi için çalışmalar başlatıldı. Hacılar Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Manda Sütü İşleme Tesisi'nde kapasite artırımı yapılarak mozzarella peyniri üretimine geçildi. Tesiste yapılan çalışmaları inceleyen Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, mozzarella peynirinin tamamlanmasıyla ilçenin yerel markasının tüm sofralarda yer alacağını belirtti.

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde manda sütünden mozzarella peyniri üretilmesi için çalışma başlatıldı.

Hacılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, manda sayısının çok olduğu Hürmetçi Mahallesi'nde, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kayseri Valiliği ve Hacılar Belediyesinin desteğiyle 2020 yılında kurulan Manda Sütü İşleme Tesisi'nde kapasite artırımına gidildi.

Günlük bir ton manda sütü işlenerek peynir, yoğurt ve kaymak yapılan tesiste şimdi de mozzarella peyniri üretilecek.

Tesisin genişletilmesine yönelik çalışmaların başladığını duyuran Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, tesiste yapılan çalışmaları Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Kayseri Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ahmet Topçu ile yerinde inceledi.

"Mandam" markasının Türkiye'de tanıtılması için destek vermeye devam edeceklerini belirten Özdoğan, son aşamada olan mozzarella peyniri üretiminin tamamlanmasıyla ilçenin yerel markasının tüm sofralarda yer alacağını ifade etti.

Mozzarella peyniri üretimi için hazırlanan projeye Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile destek verdiklerini aktaran Özdoğan, şunları kaydetti:

"Hem yerel yönetim hem de merkezi hükümet olarak bu konuda yapabileceklerimizi istişare ettik. Buradaki tesisimizi daha da büyüterek, Kayseri'ye ve Türkiye'ye yeni ürünler sunmak adına çaba göstereceğiz. Birliğimizin yanında olacağız. Emeği geçen herkese, başta Bakanlığımız olmak üzere teşekkür ediyorum. Bu tesis, turizm ve üretim açısından Hürmetçi, Karpuzsekisi, Dokuzpınar Mahallelerimiz başta olmak üzere Kayseri'miz için faydalı olacak. Bu faydayı en üst seviyeye çıkarmak için çalışacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Bilal Özdoğan Hacılar Kayseri Ekonomi Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title