Haberler

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Ofisi Kuruldu

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerin izlerini kaldırmak amacıyla Onikişubat Belediyesi tarafından yerinde dönüşüm ofisi kuruldu. Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, ofisin depremden etkilenen ilçenin yeniden inşa ve ihya sürecini hızlandırmak için çalışmalar yapacağını belirtti.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023'teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, Onikişubat Belediyesince yerinde dönüşüm ofisi kuruldu.

Onikişubat Belediyesi Yerinde Dönüşüm Ofisi'ni ziyaret eden ve çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, depremden etkilenen ilçede yeniden inşa ve ihya sürecini hızlandırmak istediklerini söyledi.

Depremde evleri yıkılan veya ağır hasar alan vatandaşların evlerinin yeniden inşası konusundaki sürece katkıda bulunmak ve projeleri hızlandırmak istediklerini ifade eden Toptaş, önceliklerinin asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin izlerini kaldırmak olacağını ifade etti.

Toptaş, "Şuanda Kahramanmaraş'ta çok önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Depremzede vatandaşlarımız için kalıcı konutlarımızın yapımı bir taraftan devam ediyor. Yine şehir merkezimizde de Emlak Konut ve TOKİ vasıtasıyla hem konutlarımızın hem de iş yerlerimizin yükseldiğini görüyoruz. Bizler de sürece katkı sunmak adına çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi orta hasarlı yapıların durumuydu. Malumunuz Büyükşehir Belediyemizden gelen dosyalar ve üniversitelerimizin hazırlamış olduğu raporlar doğrultusunda güçlendirilmesi uygun olan orta hasarlı yapılarımızın ruhsatlandırma işlemlerini başlattık." diye konuştu.

Yerinde dönüşüm projesinin hızlanması ve vatandaşlara destek olma adına belediye bünyesinde yerinde dönüşüm ofisini hayata geçirdiklerini anlatan Toptaş, şunları kaydetti:

"Meclis kararıyla yerinde dönüşümden faydalanacak olan arsalarda taban alanının yüzde 40'dan yüzde 60'a çıkarılmasını sağlayarak yerinde dönüşümün hızlanmasına olanak tanıyacağız. Ofisimizde, hak sahipliği kontrolü ve yaşanan problemlere çözüm sunma, kredi ve hibe kullanımları hakkında bilgi verilmesi, mülkiyet ve ilgili yapılaşma koşulları hakkında bilgi verilmesi, mülkiyet ile ilgili çap başvurusu öncesi kat irtifakı ve kat mülkiyetlerinin arsa payına dönüştürülmesi ve cins değişikliği işlemleri yapılabilecek. Yine ofisimizde, proje dosyası hazırlanmasında rehberlik, ruhsat süreci takibi, yerinde dönüşüm projeleri ile ilgili tebligat işlemleri ile hibe ve kredi dosyalarının onay aşaması süreç takiplerini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile büyük bir koordinasyon içerisinde gerçekleştireceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Hanifi Toptaş Kahramanmaraş Onikişubat Emlak Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title