Haberler

Gaziantep Valiliği: Depremzede Vatandaşın İtirazı Bulunmamaktadır

Güncelleme:

Gaziantep Valiliği, depremzedenin bina hasarına itiraz ettiği ve yetkililere ulaşamadığı için intihar ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Valilik, depremzedenin afet konutlarında oturmaya hak kazandığını ve devlet tarafından çeşitli yardımların yapıldığını belirtti.

Gaziantep Valiliği, "binasına ağır hasarlı raporu verilen vatandaşın duruma itiraz ettiği ancak yetkililere ulaşamadığı için hayatına son verdiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını, depremzedenin herhangi bir itirazının bulunmadığı aksine afet konutlarında oturmaya hak kazandığı belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın kuruluşlarının haberleri ve sosyal medyadaki paylaşımlarda, "6 Şubat depremleri sonrasında evine ağır hasarlı raporu verilen O.E isimli vatandaşın ilgili kurumlara evinin ağır hasarlı olmadığını anlatmaya çalıştığı ve sesini duyuramadığı için madde içerek hayatına son verdi" iddialarının yer aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, depremlerinden hemen sonra ilgili ekipler tarafından söz konusu evde hasar tespit çalışması yapıldığı ve 2. katı yığma olan yapının bitişik nizamlı taşıyıcı duvarlarında 1 santimetre üzeri çatlaklar olduğu fotoğraflandığı ve bunun üzerine "ağır hasarlı" raporu verildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"O.E isimli vatandaşımızın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze evinin hasar tespitine dair herhangi bir itiraz başvurusu bulunmamaktadır. Bununla birlikte depremin ardından hazırlanan rapor ışığında O.E adına yapılan hak sahipliği başvurusu kabul edilmiş, ailesi çekilen kura sonucu afet konutlarında oturma hakkı kazanmıştır. O.E isimli vatandaşımıza depremin hemen ardından 24 Şubat 2023 tarihinde başvurusu üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca 3 bin lira deprem yardımı, sonrasında ailesine AFAD Başkanlığı tarafından 10 bin lira hasar ödemesi ve 15 bin lira acil yardım ödemesi yapılmıştır. Depremin olduğu tarih itibarı ile bahse konu aileye aylık 7 bin 500 lira kira yardımı düzenli olarak yapılmaktadır. Bahse konu haberlerde yer alan O.E isimli vatandaşın mesajlarını devlet yetkililerinin umursamadığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Valiliği Deprem Yerel Haberler Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title