Haberler

Edirne Jandarma Ekipleri Bilgilendirme Faaliyetlerini Sürdürüyor

Güncelleme:

Edirne Jandarma Komutanlığı, iklim değişikliği, engelliler haftası, aile içi şiddet ve trafik güvenliği konularında bilgilendirme faaliyetleri düzenliyor.

Edirne jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyetlerini sürdürüyor.

Edirne Jandarma Komutanlığınca 15 Mayıs Yeryüzü İklim Günü dolayısıyla, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın ortaya çıkardığı tehlikelere dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ağaç dikimi, güneş enerjisi kullanımının yaygınlaştırılması ve gereksiz araç kullanımının azaltılması konularında bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.

Ayrıca, 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası kapsamında, özel gereksinimli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği ziyaret edildi.

İl Jandarma Komutanlığı, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında da çalışmalar yürütüyor.

Bu çerçevede, Büyükdoğanca köyünde işletme sahibi esnaf ziyaret edilerek 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca, KADES mobil uygulamasının tanıtımı ve kullanımı konusunda eğitim verildi.

Trafik güvenliği alanında ise Edirne Trafik Jandarması, trafik kazalarının önlenmesine yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

Trafik jandarması Keşan-Enez ve Enez-Yenikarpuzlu yollarındaki kontrol noktalarında motosiklet sürücülerine kask ve koruyucu ekipmanların önemi, trafikte reflektör ve görünürlüğün gerekliliği konularında bilgilendirme yaparak sürücülerin güvenli şekilde yolculuklarına devam etmelerini sağladı.

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Jandarma Komutanlığı Engelliler Haftası İklim Değişikliği Jandarma trafik Edirne Aile Spor Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title