Haberler

CHP Milletvekili Tanrıkulu, Diyarbakır'daki çiftçilerin sorunlarını gündeme getirdi

Güncelleme:

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dünya Çiftçiler Günü'nde Diyarbakır'daki çiftçilerin sorunlarına işaret ederek, tarımsal sulama enerjiyle yapıldığını ve DEDAŞ'ın çiftçilere zulüm uyguladığını belirtti. Ayrıca depolarla ilgili sorunları da dile getiren Tanrıkulu, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin tedbir alması gerektiğini söyledi.

(ANKARA) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dünya Çiftçiler Günü'nde Diyarbakır'daki çiftçilerin sorunlarına işaret ederek, "Tarımsal sulama enerjiyle yapılıyor ve DEDAŞ bölgedeki çiftçilere büyük zulüm uygulamaktadır" dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis'te söz alarak, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Diyarbakır'daki çiftçilerin sorunlarına değindi. Bölgede tarımsal sulamanın enerjiyle yapıldığını belirten Tanrıkulu, "DEDAŞ bütün bölgedeki çiftçilere büyük zulüm uygulamaktadır. Yeniden bu gündeme gelecek, şimdiden iktidar partisi milletvekillerini ve iktidarı uyarıyorum" diye konuştu.

Depolarla ilgili sorunun da altını çizen Tanrıkulu, "Bütün silolar şu anda dolu. Yarın öbür gün hasat olacak ve yeniden randevu sistemine geçilecek, rüşvetle, aracılarla bu işler yapılmaya çalışılacak. Dolayısıyla Toprak Mahsulleri Ofisi'nin buna ilişkin bir tedbir alması lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Toprak Mahsulleri Ofisi Milletvekili Tanrıkulu Dünya Çiftçiler Günü Milletvekili Diyarbakır Tarım Enerji Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title