Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: Kamuda tasarruf saraydan başlamalı

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tasarruf tedbirlerinin uygulanmadığını savunarak, sarayın harcamalarının arttığını belirtti. Bulut, kamuda tasarrufun başını sarayın çekmediği takdirde diğer kurumların da genelgeye uymayacağını ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, kamuda tasarruf tedbirlerinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde uygulanmadığını savunarak, "Kamuda tasarrufun başını saray çekmezse, istisna tutulursa hiçbir kurum söz konusu genelgeye uymaz." ifadesini kullandı.

Bulut, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin nisan ayı harcamasının geçen yıla göre 8 katına çıktığını öne sürdü.

Külliyede, geçen yıl nisanda 198 milyon 560 bin lira, bu yılın aynı döneminde ise 1 milyar 603 milyon 986 bin lira harcandığını ileri süren Bulut, "Sarayın 1 dakikalık harcaması 2 asgari ücretlinin maaşını aştı, en düşük 4 emekli maaşına yaklaştı." iddiasında bulundu.

Bulut, "Kamuda tasarruf sarayın kapısından bugüne kadar içeri giremedi. Korumalar, lüks araçlar, konvoylar derken sarayın milletin sırtına bindirdiği yük her geçen gün artıyor. Enflasyon karşısında maaşlar kuşa dönmüşken, 10 bin lira sefalet ücretine mahkum ettiği emekliden sabır ve dua isteyen, asgari ücrete ara zammı çok gören saraya para dayanmıyor." görüşünü paylaştı.

Kamuda tasarrufun başını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çekmediği takdirde hiçbir kurumun söz konusu genelgeye uymayacağını ifade eden Bulut, "Memurun lojmanından, servisinden kesinti yapmak yerine kemer sıkmaya saraydan başlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Burhanettin Bulut Saray Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title