Haberler

Boeing'in Starliner Uzay Uçuşu Valf Arızası Nedeniyle Ertelendi

Güncelleme:

ABD havacılık ve uzay şirketi Boeing'in Starliner mekiğiyle Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) yapılacak ilk astronotlu uzay uçuş denemesi, valf arızası nedeniyle ertelendi. İçerisinde iki NASA pilotunun yer aldığı Starliner mekiği, fırlatılmasına 2 saat kala valf arızası nedeniyle durduruldu. Arızanın, Starliner mekiğinin fırlatılması için tasarlanan Atlas roketinin üst kademesindeki bir oksijen tahliye vanasıyla ilgili olduğu açıklandı.

ABD havacılık ve uzay şirketi Boeing'in Starliner mekiğiyle Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) yapılacak ilk astronotlu uzay uçuş denemesi "valf arızası" nedeniyle ertelendi.

The Guardian gazetesinin haberine göre, içerisinde iki NASA pilotunun yer aldığı Starliner mekiği, fırlatılmasına 2 saat kala "valf arızası" nedeniyle durduruldu.

Boeing'in ortağı olduğu United Launch Alliance şirketinin mühendislerinden Dillon Rice, arızanın, Starliner mekiğinin fırlatılması için tasarlanan Atlas roketinin üst kademesindeki bir oksijen tahliye vanasıyla ilgili olduğunu açıkladı.

Rice, açıklamasında, bu tür denemelerde daha önce karşılaşılmayan durumların gelişmesi halinde riske girmek istemeyeceklerini kaydetti.

NASA, astronotları uzay istasyonuna taşımaları için yaklaşık 10 yıl önce Boeing ve SpaceX ile anlaşmış, şirketlere milyarlarca dolar ödemişti.

Starliner mekiği 2019'daki insansız fırlatış denemesinde yörüngeye planlandığı gibi yerleşememişti.

Kaynak: AA / Güncel

Boeing Pilot NASA Teknoloji Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title