Haberler

Antalya'da 23. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri ve ScienceInBlue Projesi Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Antalya'da düzenlenen 23. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri ve ScienceInBlue projesi kapsamında, 17 ülkeden akademisyen ve temsilciye su altı kültürel miraslarına yönelik bilimsel dalış eğitimi verildi. Program, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu destekleriyle gerçekleştirildi.

Antalya'da 23. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri ve "ScienceInBlue" isimli Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında, 17 ülkeden akademisyen ve temsilciye su altı kültürel miraslarına yönelik bilimsel dalış eğitimi verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu destekleriyle planlanan program, Akdeniz Üniversitesi ile UNESCO ve Dünya Sualtı Federasyonu (CMAS) tarafından üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Akdeniz ve Galatasaray Üniversiteleri tarafından sürdürülen "ScienceInBlue" isimli AB projesi ile 23. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri kapsamındaki programa, Senegal, Mozambik, Cezayir, Tunus, Cabo Verde, Kenya, Mauritius, Komorlar, Cibuti, Madagaskar, Eritre, Gambiya, Mısır ve Fas'tan Kültür Bakanlıkları temsilcileri ile Türkiye, Portekiz, Polonya ve İtalya'dan akademisyenler katıldı.

Ülkelerinde su altı kültürel miras alanında çalışmaya hazırlanan katılımcılara, bilimsel dalış ve su altı kültür mirası başlıkları altında eğitim verildi.

Programda, su altı robotları, tabletleri ve bilgisayarları eğitimi, su altında Airlift kullanımı, belgeleme ve çizim yapma, 3B fotoğraf çekme, basınç odası teknolojisi ve su altı eser çıkartma yöntemleri gibi çok yönlü bilimsel dalış eğitimleri anlatıldı.

Eğitim programının ardından proje koordinatörü Doç. Dr. Hakan Öniz ve katılımcılar, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker ile bir araya geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Türkiye Antalya Unesco Miras Kemer Çevre Kültür Turizm Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title