Haberler

Aksaray'da Engelli Gençler Temsili Askerlik Yaptı

Güncelleme:

Aksaray'da engelli gençler, bir günlük temsili askerlik uygulaması kapsamında yemin etti. İl Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen 45 engelli genç, saç tıraşı olup üniformalarını giymelerinin ardından eğitim alanına çıktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, yemin törenin yapılmasının ardından gençlere terhis belgesinin verilmesiyle sona erdi. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, herkesin hayatının askerden önce ve askerden sonra olarak ikiye ayrıldığını söyledi. Her delikanlının bu şerefli üniformayı giymeye can atacağını belirten Kumbuzoğlu, 'Her milletin bir özelliği var. Türk Milleti olarak bizler asker olarak doğuyor, asker olarak yetişiyoruz ve asker olarak ölüyoruz. Askerlik peygamber ocağı, her askerimiz birer Mehmetçik. Özel kardeşlerimiz de vatani görevlerini yapacaklar. Maşallah, bu üniforma sizlere çok yakıştı, hepsi çakı gibi asker oldu.' diye konuştu. İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer ise engelli gençlerin gösterdiği azim ve özverinin herkese örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Aksaray'da engelli gençler, bir günlük temsili askerlik uygulaması kapsamında yemin etti.

İl Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen 45 engelli genç, saç tıraşı olup üniformalarını giymelerinin ardından eğitim alanına çıktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, yemin törenin yapılmasının ardından gençlere terhis belgesinin verilmesiyle sona erdi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, herkesin hayatının askerden önce ve askerden sonra olarak ikiye ayrıldığını söyledi.

Her delikanlının bu şerefli üniformayı giymeye can atacağını belirten Kumbuzoğlu, "Her milletin bir özelliği var. Türk Milleti olarak bizler asker olarak doğuyor, asker olarak yetişiyoruz ve asker olarak ölüyoruz. Askerlik peygamber ocağı, her askerimiz birer Mehmetçik. Özel kardeşlerimiz de vatani görevlerini yapacaklar. Maşallah, bu üniforma sizlere çok yakıştı, hepsi çakı gibi asker oldu." diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer ise engelli gençlerin gösterdiği azim ve özverinin herkese örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Jandarma Aksaray Bayer Albay Yaşam Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title