Haberler

Adalet Bakanı Tunç: DEM Parti teröre desteğe devam ederse kapatılabilir

Güncelleme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti'lilere yönelik soruşturmaya ilişkin, "Teröre destek açıklaması yaparsanız buna izin verilmez. Partiler teröre mesafe koymalı. DEM Parti teröre desteğe devam ederse kapatılabilir" ifadelerini kullandı.

DEM Partililer'in Diyarbakır Sur Belediyesi'nin başkan odasında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret ettikleri görüntülere ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Dem Parti'lilere soruşturmaya yönelik yaşanan gelişmeler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soruldu. Tunç, "Diyarbakır Sur'daki adli soruşturma devam ediyor. Ülkemizin milletimizin birlik beraberliği ile ilgili konularda sinir uçlarıyla oynarsanız adli ve idari soruşturmalarla karşı karşıya kalırsınız." ifadelerini kullandı.

"MİLLET DÜŞMANLARINA KAYNAK AKTARIRSANIZ..."

Bakan Tunç, "Yasal mevzuat çerçevesi içinde bir belediye terörü destekliyorsa geçmişte uygulamalı gördük. Hiç kimse durduk yere kayyum atanmasını parti kapatılmasını ister mi? Millet düşmanlarına kaynakları aktarırsanız anayasa ve kanunlar çerçevesi içinde o yetkiler kullanılır. Bu yetkileri kullanmak zorunda kalmamalı." sözleriyle yetkilerin kullanılabileceğinin mesajını verdi.

"MİLLET TERÖRE DESTEK OLUN DİYE OY VERMİYOR"

Yılmaz Tunç, "Millet size teröre destek olun diye oy vermiyor. Şiddete teşvik suç sayılır, fikir özgürlüğü kapsamında sayılmaz. DEM Parti aynı yolu izlerse aynı muameleyle karşılaşır. DEM Parti teröre desteğe devam ederse kapatılabilir." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve DEM Parti için, "Teröre destek vermek, terörle müşterek hareket etmek şüphesiz ki bizim değerler silsilemize saldırıdır ve bununla ilgili olarak da Anayasanın çok açık hükümleri vardır. Türk'ü de Kürt'ü de Laz'ı da Çerkez'i de diğer gruplar da bu ülkenin hür ve eşit vatandaşlarıdır. Bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecek. Birliğimize ve bütünlüğümüze böylesine kışkırtıcı eylemlerle el uzatmaya kalkanlara bundan önce hukuk zemininde hangi yanıt verildiyse aynısının ortaya konması sürpriz olmaz. Buna bir defa herkesin hazır olması gerekir." ifadelerini kullanmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Yılmaz Tunç DEM Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (38)

haksız mıyım:

Adaleti olmayan ülkenin adalet bakanı konuşmuş... Yav kardeşim siz dalga mı geçiyorsunuz bunlar zaten terör örgütünün siyasi uzantısı değil mi...?

807
34
yanıtYanıtla
Ali Tokgöz:

Partiyi kapatmaktan ziyade.Teröre destek veren kim varsa vatandaşlıktan çıkarılmalı ve gereken cezada verilmeli.Avrupada Amerika'da herhangi bir terör örgütünü övücü sözler söyle bakalım ne oluyo.Bizim ülkenize bukadar özgürlük çok fazla.

619
63
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Aynen öyle Ali Bey görüslerine harfiyen katiliyorum .Avrupada veya Amerikada böyle Teröristleri destekle seni hemen vatandasliktan cikariyorlar .

yanıt289
yanıt38
Hek Tor:

Vatandaşlıktan çıkarmaya dahi gerek yok, suçları sabit görülüp teröre yataklıktan hüküm giyen kişilerin seçme ve seçilme haklarının ellerinden alınması yeterli... O zaman gitsinler kandile (ekstra güccük yazılmıştır), baksınlar rahatlarına.

yanıt51
yanıt10
Hayrola:

Partideki herkesi ve destek verenleri ülkeden ihraç etmek lazım. Allah belalarını versin.

yanıt45
yanıt16
Özkan Yavuz:

Teröre desteğe devam ederse ne demek Allah aşkına!!! Az destek çok destek diye bir şey mi var? Koca devleti oyuncak ettiniz.

528
31
yanıtYanıtla
KARAYEL:

Hayir, Kürt halkini temsil eden bir parti! Hemen "terör destekcisi" ayagina girmeyin, demokrasi ise demokrasi her kes icin gecerli olmali alti- yedi milyon insan secmis bunlari.

yanıt22
yanıt50
Demir Acer:

Parti kapatmak ile problem çözülmüyor, bugün dem yarın kem bunlar bunun hesabını yapip elli tane parti ismini bir kenara not etmiştir, partiyi kapat ve partide kiler dahil onlarin yedi sülalesine siyasi yasak getirki bir sonuca ulaşınsın.

487
43
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Kapansa ne olacak? Adını değiştirip değiştirip yeniden açıyorlar; defalarca yaşamadık sanki. Laf olsun...

464
15
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

En büyük destek veren bunlar zaten ,

308
55
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title