Haberler

Özel halk otobüsü esnafından İBB'ye protesto: Ödemeleri yapın, mobbinge son verin

Güncelleme:

İETT Genel Müdürlüğü'ne bağlı çalışan özel halk otobüsü sahipleri, İBB'den ücret alamadıkları gerekçesiyle Saraçhane'de protesto düzenledi. Otobüs sahipleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ödemelerin zamanında yapılmasını talep ederken kendilerine uygulanan mobbingin de son bulmasını istedi.

İstanbul'da 3 bin 41 İETT Özel Halk Otobüsü sahibini temsilen bir araya gelen otobüs sahipleri, Saraçhane'de bulunan İBB binası önünde toplanarak protesto yaptı. Ellerine pankart alan araç sahipleri, İBB tarafından ödenmesi gereken ücretlerini alamadıklarını, araçlara konulan kameralarla sürekli ceza kesildiğini ve baskı altına alındıklarını öne sürdü.

"BÜROKRATLARIN SÖZÜNE GÜVENMİYORUZ"

Protestoda halk otobüsü esnafı adına konuşan Erhan Güneş, "Özel halk otobüsü esnafı olarak ne istiyoruz: Bizim iki önemli problemimiz var. Bir ödemeler. Ödemelerle ilgili İBB bürokratlarıyla 5 yıldır görüşme içerisindeyiz. Fakat her seferinde bu ay düzelecek, seçimden sonra düzelecek bu şekilde süregelen bir durum oldu. Bu iş sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Biz İBB bürokratlarından ve Ekrem Başkan'dan şunu istiyoruz: Derhal 5 şirket ve 3 kooperatife ödemelerin zamanında yapılacağı ve içeride biriken 4 buçuk milyar lira alacağın programlı bir şekilde hangi tarihlerde ödemenin yapılacağı esnafa bildirilmesini talep ediyoruz. Biz bürokratların sözüne güvenmiyoruz" dedi.

Özel halk otobüsü esnafı İBB'ye protesto düzenledi

"ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZA ÇOK KÖTÜ BİR MOBBİNG UYGULANIYOR"

"Biz İETT Genel Müdürlüğü ile ilgili çok büyük bir problem yaşıyoruz. İETT Genel Müdürlüğü sahada çalışan arkadaşlarımıza çok kötü bir mobbing uyguluyor" diyen Erhan Güneş, "Araçlarımızda şoförlerimiz çalışamayacak duruma gelmiş. Aracın ön tarafına şoförün gözünün ortasına kamera koymuş. Kulağını kaşısa rapor, su içse rapor, elma yese rapor bu mobbingin kaldırılmasını talep ediyoruz. İçeride 4 aylık bir ödememiz var. Bu 3 bin 41 aracın ödemesi 5 yıldır her ay içeri gire gire 4 buçuk milyar lirayı bulmuştur" şeklinde konuştu.

Açıklamamın ardından binaya giren Erhan Güneş ve beraberindeki heyet, İBB yetkilileri ile görüştü. Heyet, 1 buçuk saate yakın süren görüşmenin ardından kendilerini bekleyen kalabalığı bilgilendirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ekrem İmamoğlu İETT Ulaşım İstanbul Genel Ekonomi Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (6)

Murat Celik:

Ekrem İmamoğlu çalışırsa yakında cumhurbaşkanı olacak herkesin hakkını verir o sözünde durur bu sene tatile de çıkmadı büyük Adadaki atları da rahat bıraktı sizin paranızı da en yakın zamanda öder Sıkıntı yapmayın

31
17
yanıtYanıtla
Oktay Ünlü:

Eskişehir’de otobüsçü esnafı kalmadı hepsi battı.İlginçtir hiçbiriside çıkıp böyle bi eylem yapmadı. Belediye kendi çalışıyor şuan. 2019 yılından beri tüm esnaf belediyeyle mahkemelik umarım mahkemeden doğru kararlar çıkar.

10
4
yanıtYanıtla
Oktay Ünlü:

Benim anlamadığım belediyeler neden ticari taksi, minibüs bunlarla uğraşmazda hep otobüslerle uğraşır otobüsçü esnafıyla özel bi problem mi var ?

11
1
yanıtYanıtla
Evvab:

Halk otobüsleri özel işletmedir fakat İETT adına yani İBB ile aralarındaki sözleşme gereği İBB ye çalışır. İBB de bu kişilere para öder. diğer taksi minibüs gibi işlerde sadece ruhsat verir.

yanıt3
yanıt0
Oktay Ünlü:

@evvab onu herkes biliyor anlatmaya çalıştığımız eskisehirde 86 yılında belediye özelleştirmeye gitti, halka plakaları sattı çünkü o dönem elektronik kart olmadığından denetimde yapamadığından sürekli zarar ediyordu belediye. elektronik kart îcâd olupta belediye onu keşfedince esnafın malına çöktü. Madem çağırsaydı esnafı araçlarınızı satın alıyorum bedeli karşılığı başka sektöre geçin deseydi neden esnafı sömürdü ?

yanıt1
yanıt0
Engin Turan:

Meclis çoğunluğu artık Ekrem beyde Artık taksi sayısını İstanbul'da 3 katına çıkarın da millet rahat etsin Nüfusu göz önünde alarak Ve turist ortalaması düşünüldü mü Bayağı yeni taksi pilakasi lazım Rant biraz azalsın

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title