Haberler

Gelir çok ama vergi ödeyen yok! Sosyal medyada paylaşılan fişler "Vay halimize" dedirtti #128544

Güncelleme:

Sosyal medyada art arda yapılan paylaşımlar aralarında oto kuaförler ve eczanelerin de bulunduğu çok sayıda şirketin %1 KDV'li yiyecek fişi keserek vergiden kaçtıklarını gözler önüne serdi. İnternete düşen görsellerde İstanbul'da bulunan dev bir AVM'deki oto yıkamacının 450 TL'lik yiyecek-içecek fişi, bir eczanenin ise sattığı cilt bakım ürünü için yine "takviye gıda" adı altında 667 TL'lik fiş kestiği görülüyor.

Son dönemde çok sayıda şirketin vergi kaçırdığı iddiaları sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli adımlar attıklarını ve binlerce şirketi yakın takibe aldıklarını belirtirken, sosyal medyada art arda paylaşılan fiş görselleri infial yarattı.

ECZANELER, OTO KUAFÖRLER HEPSİ!

Aralarında eczane ve oto kuaförlerin de bulunduğu çok sayıda şirketin yüzde 1 KDV'li yiyecek fişi keserek vergiden kaçtıkları ortaya çıktı.

Gelir çok ama vergi ödeyen yok! Sosyal medyada paylaşılan fişler 'Vay halimize' dedirtti

SOSYAL MEDYAYA FİŞ YAĞIYOR

Sosyal medya platformu X üyesi çok sayıda kullanıcı yaptıkları alışverişlere ait fiş görsellerini paylaşmaya başladı. Kısa sürede onlarca retweet alan görsellerde İstanbul'da bulunan dev bir AVM'deki oto yıkamacının 450 TL'lik yiyecek-içecek fişi kestiği görüldü.

Gelir çok ama vergi ödeyen yok! Sosyal medyada paylaşılan fişler 'Vay halimize' dedirtti

CİLT BAKIM ÜRÜNÜNÜ TAKVİYE GIDA DİYE SATIYORLAR

Bir başka görselde ise eczanenin sattığı cilt bakım ürünü için "takviye gıda" adı altında yüzde 1 KDV'li 667 liralık fiş kestiği görüldü.

Gelir çok ama vergi ödeyen yok! Sosyal medyada paylaşılan fişler 'Vay halimize' dedirtti

PİDECİDEN YÜZDE 1 KDV'Lİ HAMUR FİŞİ

Çengelköy'deki bir kafenin %1 KDV'li unlu ürün fişi kestiği ve İzmir'in göbeği Alsancak'ta hizmet veren bir pidecinin de yüzde 1 KDV'li hamur fişi kestiğine dair görseller de sosyal medyada büyük tepki çekti.

Gelir çok ama vergi ödeyen yok! Sosyal medyada paylaşılan fişler 'Vay halimize' dedirtti

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Sosyal Medya İstanbul Eczane Kuaför Hukuk 3.Sayfa Finans Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (66)

Erhan Hacifazlioglu:

Bizim bizden başka düşmanımız yok ki.

1145
8
yanıtYanıtla
Sessiz ciglik:

Aynen oyle ama malesef birbirimizi kinamaktada oyleyiz. Iyi yurekli guzel insanlar herkes elini tasin altina koymali.

yanıt214
yanıt3
senar:

ceza verilecek mi mesela bu tarz firmalar için? yada bu tarz fiş kesen firmaları tespit etmek için çalışmalar var mı? herkes soyguncu olmuş

522
3
yanıtYanıtla
Yusuf ODEMIS:

İstisnasız hepsi aynı..

yanıt244
yanıt4
Ali ışık:

DEVEYE SORMUŞLAR BOYNUN NİYE EĞRİ DİYE NEREM DOĞRUKİ DEMİŞ (artık ne diyelim hayırlısı inşallah)

yanıt210
yanıt2
Haksızsın:

25 yıl öncesini hatırlıyorum maliye dolaşırdı dükkanları sigortasız çalışan var mı bakardı, dükkana önce müşteri gibi girerdi, satış yaptığında fişi kesip kesmediğini gözlemlerdi, sabahtan beri postan ne kadar satışın var fişi ne kadar kesmişsin bakardı, kasadaki nakite bakardı, varsa fark ceza keserdi, yani kasada var bugünün parasıyla 12bin adam 2 fiş kesmiş yeri kızılayda hareketli yer, öğleden sonra olmuş, kasadaki benim param diyemez basardı maliye cezayı, şimdi nerdeeeee.herkesin dayısı am

yanıt8
yanıt0
Serkan Taşdemir:

Türkiye nin tek sorunu hiç biyerde denetim yok ne kamu ne magaza ne market

473
6
yanıtYanıtla
Ferhat Uras:

Denetim yapmak isteyen, işini hakkıyla yapmak isteyen kamu görevlileri de pasifize ediliyor. Namuslu, dürüst adamların kıymeti yok bu ülkede. Bize herşey müstahak.

yanıt7
yanıt0
uLuBeY null:

Burada bu haber gündem olana kadar milyarlarca TL vergi borçları silinen, şirket üzerine fatura edip 6 ayda bi 5 10 milyonluk arabalara binenlere de konuşmak lazım. Doğruluğunu savunmuyorum ama bütün büyükler bitti, küçük esnafa gelmiş bunları konuşmak.

240
66
yanıtYanıtla
Yıldırım YILDIZ:

Kdv düşürmek mantıklı değil , kimse fiyata yansıtmıyor .

285
3
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title