Haberler

İstifa eden Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız'ın yüksek lisans diploması sahte çıktı

Güncelleme:

Kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından istifa eden Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız'ın özgeçmişinde yer alan Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans bilgisi, üniversitedeki bir öğretim üyesi tarafından yalanlandı.

Bir müşterinin küflü çikolata paylaşımına verdiği yanıtla büyük tepki çeken ve istifa eden Patiswiss Ceo'su Elif Aslı Yıldız hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Yıldız'ın sosyal medyadaki özgeçmişinde yer alan, ' Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans' bilgisinin sahte olduğu ortaya çıktı. Yaşanan olay üzerine Yıldız'ın sosyal medya hesaplarını kapattığı görüldü.

2013'TE MEZUN OLDUĞUNU İDDİA ETTİĞİ BÖLÜM 2015'TE MEZUN VERMİŞ

Sosyal medyada bir kullanıcının yaptığı Patiswiss marka "küflü çikolata" paylaşımına verdiği yanıtın ardından gelen tepkiler üzerine yönetim kurulu başkanlığından istifa eden CEO Elif Aslı Yıldız'ın, özgeçmişinde, Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans programı mezunu olduğunu belirtmesi yeni bir tartışmaya yol açtı. Üniversitesinin sitesinde yer alan bilgiye göre, Yıldız'ın 2011 ile 2013 yılları arasında tamamladığını söylediği programın 2012-2013 eğitim-öğretim yılının bahar döneminde başladığı, programın ilk mezununu 2015 yılında verdiği anlaşıldı.

İstifa eden Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız'ın yüksek lisansı sahte çıktı

ÖĞRETİM ÜYESİ DE YÜKSEK LİSANSI YALANLADI

Kurumun resmi internet sitesinden kolayca ulaşılabilen bilginin ardından, Hacettepe Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümünde görevli olan Dr. Öğr. Üyesi Erdi Daşdemir, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun, üniversitenin mezunları arasında yer almadığını iddia etti. Daşdemir, "Elif Aslı Yıldız'ın Linkedin'indeki 2011-2013 Hacettepe Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans bilgisi doğru değildir. Böyle bir mezunumuz yoktur. Program ilk mezununu 2015'te vermiştir." ifadelerini kullandı.

İstifa eden Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız'ın yüksek lisansı sahte çıktı

SOSYAL MEDYA HESAPLARINI KAPATTI

Bu gelişmelerin ardından sosyal medya kullanıcıları, Elif Aslı Yıldız'a ait hesaplara girerek durumu teyit etmek istedi ancak Yıldız'ın sosyal medya hesaplarını kapattığı fark edildi. Ancak daha önceden alınan ekran görüntüleri kayda geçti.

İstifa eden Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız'ın yüksek lisansı sahte çıktı

NE OLMUŞTU?

Marketten aldığı çikolatanın beyazlaştığını ve küflendiğini fark eden bir kullanıcı, ürünün fotoğraflarını paylaşarakçikolata markası Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nu etiketledi. Tunaoğlu ise, "Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de Linkedin'de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin." sözleriyle müşteriye yüklendi.

Markaya yönelik tepkilerin ardından 2 büyük zincir market Patiswiss ürünlerini raflarından kaldırdı. Eleştirilerin odağına yerleşen Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa etti.

Kaynak: Haberler.com / Eymen Dursun - 3.Sayfa

Hacettepe Üniversitesi CEO 3.Sayfa İş Dünyası Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (25)

Black Mamba:

Bir insanın kendi kendine yaptığını dokuz köy bir araya gelse yapamazmis , Alın size en bariz örneği

483
1
yanıtYanıtla
YILDIRAY YILDIRIM:

o ad bir şey mi. diploması sahte olan nice büyüknaşlar var bu ülkede

155
44
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Aaaah, ahhh, deşme derdimi kardeş, zamanında uğraşmadım ben de bir cukka diplomacık almak için, hem de bir tabak mercimek çorbasından bile ucuzdu; kafamı yiyeyim... Ama ben alsam da kimseyi inandıramazdım be, zira BİR tane değil yüzlerce er olarak askerlik resimlerim var, üüffff kısır döngüye girdim yav.

yanıt27
yanıt8
Abdullah Ağaç.:

Haklısın nece büyük başlar var ingilizce bölümünden mezun olup bir kelime ingilizce bilmeyen ne büyük başlar var :) bu arada bssuru olan acı yemesin

yanıt30
yanıt4
Hek Tor:

@Abdullah Ağaç... Heeee vallaaa, ''Sivi''sinde iyi derecede arapça bilir yazıp da arapça bir soruya cevap için tercüman arayanlar da var.

yanıt53
yanıt7
Hayri:

Dandik bi çıkolata muhabbeti nerelere geldi kadının doğum saatine kreşte neler yapmış oralara gidilsin bari dedesi ajan falan çıkmasın babası ünlü bir uyuşturucu kaçakçısıdır belki herkezin hayatının çeşitli evrelerinde b ir takım iniş çıışlar olabilirmühendismiş değilmiş kime ne devlette mi çalışmış maaşını ödeyen yapsın bu takipleri millete ne

18
76
yanıtYanıtla
Bulent Simsek:

Hayri öyle diyorsun da halka gıda üretiyor seninde çoluk çocuğun da yiyor olabilir bundan özel hayatı kimseyi ilgilendirmez ama diploması ilgilendirir trafik kurallarını bilmeden trafiğe çıkmak gibi bişey diploma meselesi

yanıt69
yanıt2
mahalle sakini:

Halkın sağlığı bu kadının suçundan daha değersiz mi yani diyorsun Hayri ?

yanıt37
yanıt1
Kadir Tokay:

Hayri yanlış yoldasın.

yanıt36
yanıt0
Miharbi mediç :

CEO 'luktan israfa etmiş ,zaten şirketin sahibi diye haber yaptınız istifası neyi değiştirir ki

73
1
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title