Haberler

60 milyonluk lüks otomobil kaçakçılığı operasyonu: 20 gözaltı

Güncelleme:

İstanbul'da düzenlenen otomobil kaçakçılığı operasyonunda, yabancı kişilerce yurt dışından getirilen ve usulsüz yöntemlerle satılan piyasa değeri yaklaşık 60 milyon lira değerindeki 17 lüks araca el konuldu. Operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'da düzenlenen otomobil kaçakçılığı operasyonunda, yabancı kişilerce yurt dışından turistik amaçla getirilip usulsüz yöntemlerle satıldığı belirlenen çeşitli marka ve modelde 17 lüks araca el konulurken, 20 kişi gözaltına alındı.

INTERPOL LİSTESİNDE "ÇALINTI" KAYDI

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı yabancı uyruklu kişilerin yurt dışından Türkiye'ye çalıntı otomobil getirip ülkede usulsüz yollarla sattıktan sonra çıkış yaptığı bilgisine ulaştı.

İl genelinde lüks oto kaçakçılığının men edilmesi ve takibine yönelik geniş kapsamlı çalışma başlatan polis, yurda turistik amaçla yolcu beraberinde getirilen lüks araçların, yasal süresi içerisinde ülkeden çıkış yapmadığını ve şase numaraları değiştirilen bazı araçlara, sahte evraklarla tescil işlemi yapılarak Türkiye plakası çıkarıldığını tespit etti. Araçlara yönelik yapılan detaylı araştırmalarda otomobillerin bir kısmının Almanya, İsveç ve Polonya'dan çalındığı ve INTERPOL listesinde "çalıntı" kaydı bulunduğu ortaya çıkarıldı. Söz konusu araçların Türkiye'de aktif olarak kullanıldığı anlaşılınca operasyonun düğmesine basıldı.

60 MİLYON DEĞERİNDEKİ 17 OTOMOBİLE EL KONULDU

Lüks otomobil kaçakçılığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, teknik ve fiziki takip başlatan polis, el değiştiren yeni araç sahiplerinin kimlik ve adres bilgilerini tek tek tespit etti. Sahte belgelerle tescil işlemi gerçekleştirilen ve kullanıldığı belirlenen piyasa değeri yaklaşık 60 milyon lirayı bulan 17 otomobile el konulurken, 20 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.

Zanlılara ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, sahte olduğu değerlendirilen çok sayıda araç satış evrakı ele geçirildi. Operasyonda, yurt dışından temin edilip usulsüz yöntemlerle satıldığı belirlenen çeşitli marka ve modelde 17 lüks otomobil ise el konulduktan sonra bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü avlusunda sergilendi.

GÖZALTINA ALINAN 20 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Yakalanan otomobil kaçakçıları sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesine götürüldü. Buradaki ifade işlemleri tamamlanan 20 zanlının, farklı tarihlerde sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.

60 milyonluk lüks otomobil kaçakçılığı operasyonu: 20 gözaltı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Suç 3.Sayfa Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500

Yorumlar (4)

Uyuma Dostum:

Adli Kontrolle Serbest... Bunu Amerikada yapacaksın ve serbest kalacaksın hee adamı oyarlar..

65
1
yanıtYanıtla
adem alemdar:

Parayla ordada sebest kalıyorsun

yanıt0
yanıt0
Miharbi mediç :

Yakala adli kontrolle serbest bırak, demek ki arabalar Türkiye'ye kendi kendilerine gelmiş.

49
1
yanıtYanıtla
corci:

60 milyonluk kaçakçılık yapıyorsun ve adli kontrolle serbest mi? biz boşuna yaşıyoruz var ya

30
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title