Haberler

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'le ilgili hayvan saldırısı şüphesi

Güncelleme:

Balıkesir'de geçen yıl haziran ayında kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu değerlendirilen kıyafet ve iskelet parçalarının 313 gün sonra bulunmasıyla ilgili konuşan mahalle muhtarı, iskelette kafatası olmadığını söyledi. Kıyafetlerdeki parçalanma izleri ise Berzeg'in cesedinin bir hayvan saldırısına uğradığı şüphesini ortaya çıkardı. Berzeg'in kızı DNA testi için İngiltere'den Türkiye'ye yola çıkarken gelişme sonrası bölgede arama çalışmalarına tekrar başlandı.

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Kırsal Mahallesi'nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg'den bir daha haber alınamamıştı. Armutlu Mahallesi'ne komşu konumda olan Gelgeç Mahallesi'nde bulunan iskeletler sonrası bölgede tekrar arama başlatıldı.

MUHTAR İHBAR ETTİ

Gelgeç Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay tarafından mahalleye gelen içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yapıldığı esnada Korhan Berzeg'e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Gülay'ın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı ile jandarma ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından bulunan kemik parçaları Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bugün ise kemik parçalarının bulunduğu bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Bölgede, Korhan Berzeg'e ait farklı bulgular aranıyor.

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'le ilgili hayvan saldırısı şüphesi

KIYAFETİN CEBİNDEN KORHAN BERZEG'İN ULAŞIM KARTI ÇIKTI

Olaya ilişkin açıklama yapan muhtar Gülay, "Mahallemizin suyunda sorun oldu. Borularda patlama olduğunu düşündük. Boruların geçtiği güzergahı ararken kıyafetleri gördük. Kıyafetin cebinden Korhan Berzeg'in toplu ulaşımda kullandığı üzerinde fotoğrafı olan kart çıktı. Fotoğrafı bozulmamış haldeydi. Kredi kartı, cüzdanının içindeydi. Kıyafetlerinin 1 metre uzağında kemikler vardı. Kafatası yoktu. Hemen jandarmaya haber verdik." dedi.

PANTOLONUN ALT KISMI PARÇALANMIŞ

Berzeg'in, köpeği ile birlikte yürüyüş yaptığı yolun üst kısmındaki dere kenarında bulunan pantolonun üst kısmının bütün halde olduğu ancak paça kısımlarının parçalandığı öğrenildi.

Pantolonun alt kısmının parçalanıp yırtılmış olması, hayvan saldırısını güçlendirirken, cesedin hayvanlar tarafından parçalanarak dere kenarına getirilmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'le ilgili hayvan saldırısı şüphesi

KADAVRA KÖPEĞİ İLE ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Korhan Berzeg'in Armutlu Mahallesi'ndeki evinden itibaren 2,5 kilometrelik alanda bu sabah yeniden arama çalışması başlatıldı.

4 jandarma, 1 komando ve 1 köpekli arama timinin katıldığı arama çalışmasında kadavra köpeği ile iz sürülüyor. Daha iyi koku alması ve iz sürmesi için, kadavra köpeğinin 20 dakika aktif olarak iz sürüp, 40 dakika dinlendirildiği de öğrenildi.

İNGİLTERE'DEKİ KIZI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Bulunan kemik parçası DNA analizi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken Korhan Berzeg'in kızı Nisa Berzeg'in DNA örneği vermesi için İngiltere'den Türkiye'ye geleceği öğrenildi. Yapılan karşılaştırmanın sonucunda kemik parçasının 313 gündür kayıp olan Korhan Berzeg'e ait olup olmadığı belirlenecek.

NE OLMUŞTU?

Armutlu Mahallesi'ndeki evinden 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü yapmak için köpeği Tina ile ayrıldıktan sonra haber alınamayan ekonomist Korhan Berzeg için İl AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda çalışma başlatılmıştı.

Armutlu ve çevresindeki ormanlık bölgenin yanı sıra yakın mahallelerde, su kuyuları, dere yatakları ve mağaralarda günlerce Berzeg'i ve köpeğini arayan ekipler herhangi bir ize rastlayamamıştı.

Geyikli ile Armutlu mahalleleri arasında 29 Ağustos'ta bir vatandaşın dikkati sayesinde bulunan köpeğin Tina olduğu, Berzeg ailesi tarafından teşhis edilmişti. Köpeğin, sağlıklı ve bakımlı olduğu belirlenmişti. Küresel konumlama sistemi (GPS) cihazı takılan Tina'nın araziye bırakılmasından da herhangi bir sonuca ulaşılamamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Korhan Berzeg Balıkesir Türkiye Ekonomi 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (3)

corci:

mehtemelen kalp krizi geçirdi ve orada vefat etti, vahşi hayvanlar tarafından da parçalandı. Allah rahmet eylesin.

30
2
yanıtYanıtla
Kadir Tokay:

Bu adamı bu kadar aradınız da nasıl bulamadınız anlaşılır gibi değil. Adam burnunuzun dibindeymiş.

29
0
yanıtYanıtla
Köfteci Jardel:

Cinayet mi yoksa doğal ölüm mü oluğunu anlamak bir hayli zor olacak. Gerçekten çok yazık olmuş.

26
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title