Haberler

Karabük'te İşsizlere Mesleki Deneyim Kazandırma Programı Düzenlendi

Güncelleme:

Karabük Ticaret Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen programda, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, işbaşı eğitim programları ile gençlere ve dezavantajlı gruplara yeni istihdam kapıları açıldığını belirtti.

Karabük'te işsizlere ve özellikle gençlere yönelik teorik bilgileri pratiğe dönüştürerek mesleki deneyim ve tecrübe kazandırmayı amaçlayan "Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Karabük Ticaret Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen programda konuşan İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, işbaşı eğitim programları ile gençlere ve dezavantajlı gruplara yeni istihdam kapıları açıldığını belirtti.

"Personel maliyetleri her sektör ve işveren için en önemli gider kalemlerinden biridir" diyen Sarıçam, "Buralardan sağlanacak tasarrufların başında da devlet teşvikleri gelmektedir. Bizim bugün size anlatacağımız işbaşı eğitim programı İŞKUR'un sunmuş olduğu en önemli teşviktir. İşgücü piyasasında nitelikli eleman karşılamaya yönelik olarak işbaşı eğitim programlarını düzenliyoruz. İŞKUR Müdürlüğümüze kayıtlı dezavantajlı gruplar, kadınlar, engelliler, özellikle gençlerimiz başta olmak üzere kuruma kayıtlı işsizlerimiz teorik bilgilerine ilave olarak uygulamalı olarak iş yerlerinde mesleki deneyim ve tecrübe kazanmak adına imkan sağlıyoruz. Bir nevi staj ve oryantasyon programı da diyebiliriz. Program oldukça önemli ve programı önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Değişen İşbaşı Eğitim Programının (İEP) önemini ve kolaylıklarını aktararak bunun işveren için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Sarıçam, "5 ve üzeri çalışan işverenlerimizin istihdam edeceği her 1 personelin özelinde asgeri ücret tutarı ve İş kazası ve genel sağlık sigortasının 3 ay ile 9 ay arası, devletimiz tarafından karşılanması kursiyerlerimiz ve işverenlerimize önemli bir fırsattır. Bizim hedefimizde gençlerimiz var. Gençlerimizi tecrübe ve pratik ile buluşturarak vesile olma adına onlara yardımcı olmak istiyoruz" diye konuştu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karabük Sarıçam İŞKUR Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title