Haberler

Eğitim Sen: Öğretmen atamaları ihtiyaç kadar yapılmalı

Güncelleme:

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sadece 20 bin öğretmen ataması yapılmasına yönelik kararını eleştirerek, gerçek ihtiyaç kadar öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti. Durdu, ayrıca okul sıkıntısı ve norm fazlası öğretmen sorunlarına da dikkat çekti.

MELTEM KARAKAŞ

(ESKİŞEHİR) -Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, "Öğretmen atamaları iktidarın kemer sıkma politikalarına feda edilemez. 20 bin değil gerçek ihtiyaç kadar öğretmen ataması yapılmalıdır" dedi.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sadece 20 bin öğretmen ataması yapılmasına yönelik kararını eleştirdi. Durdu, şunları söyledi:

"ÖĞRETMEN ATAMALARINA GELİNCE BÜTÇE YETERSİZ"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir demeci vardı. Bir miktar öğretmen ataması yapacağız diye. Bu çok talihsiz bir açıklama olarak karşımıza çıktı. Baktığımız zaman resmi rakamlara göre 68 bin öğretmen açığı, 90 bine yakın da ücretli öğretmen çalışıyor kurumlarda. 20 bin öğretmen ataması kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarına baktığımız zaman deprem ve seçim döneminden dolayı bütçenin yetersiz olduğunu ve bundan dolayı 20 bin atama yapılacağını dile getirdi. Bu da çok talihsiz bir açıklama. Diyanet İşleri Başkanı'na hac ziyareti için milyonluk araç tahsis edilirken bütçe yeterli ya da tarikat ve cemaatlere paralar akıtılırken bütçe yeterli ama öğretmen atamalarına gelince bütçe yetersiz, öğrencilerimize ücretsiz bir öğün sağlıklı yemek için bütçe yetersiz. Bu kabul edilemez.

"GERÇEK İHTİYAÇ KADAR ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMALIDIR"

Ayrıca bakanın açıklamalarında dikkat çeken bir husus daha vardı. Mülakatın devam ettiğini söylüyor. 2023 genel seçimlerinde AKP iktidarının mülakat kaldırılacak diye bir demeci vardı. Ama görünen o ki mülakat aynen devam ediyor. Özetle öğretmen atamaları iktidarın kemer sıkma politikalarına feda edilemez. 20 bin değil gerçek ihtiyaç kadar öğretmen ataması yapılmalıdır.

"ESKİŞEHİR'DE OKUL İÇİNDE OKUL UYGULAMASI VAR"

Eskişehir'de okul sıkıntı birçok ilde olduğu gibi var. Deprem riski nedeniyle boşaltılan birçok okul var. Okul içinde okul uygulaması var şu anda. Sabahçı öğlenci olarak işleyen okullar giderek artıyor. O da öğrencilerin sağlıklı eğitim almasını engelliyor. Okul ihtiyacı bir an önce giderilmeli. Birçok ilde birikme oluyor. Birçok bölgede de boşluklar oluyor. Bu da öğretmene yönelik bir atama sistemi olmamasından kaynaklanıyor. Şu anda Eskişehir'de 2 bin 100 civarı norm fazlası bulunuyor."

Kaynak: ANKA / Yerel

Milli Eğitim Bakanlığı Eskişehir Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024?
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title