Haberler

Buhar ve nem makinlerine dikkat

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
01.11.2023 11:13

Havalar soğumaya başlayınca evdeki nem dengesi de bozulmaya başlıyor. Özellikle klima, kombi gibi ısıtıcılar ile nem dengesini sağlamak, bebeğinizin ve tüm aile bireylerinin gece uykularını desteklemek zorlaşmaya başlıyor. Bizler kendimizi dinleyip çözüm üretebilirken bebek ve çocuklar için bu durum oldukça zorlaşıyor.

Bu noktada elbette ilk akla gelen bir buhar makinesi ile nem oranını ideal seviyeye getirmek. Yeri gelmişken ideal seviyenin ne olduğunu da yazayım. Bir oda için ideal nem 45-60 arasıdır. Bu oranların altında bir nem burun tıkanmasına sebep olur ve elbette uykuya geçiş, sağlıklı bir uyku imkansız hale gelir.

Ancak bu durumu yaşayıp hemen bir nem makinesi almadan önce yapmanız gerekenleri de yazmadan geçemeyeceğim.

Uyurken camı hafif açık bırakabilirsiniz.

Odaya bir bardak ya da bir kapta su bırakabilirsiniz. Suyun içerisine mentol içeren bir yağ damlatabilirsiniz.

Tüm bunlardan sonuç alamadıysanız ilk yapmanız gereken internete girip buhar makinesi sipariş etmek değil doktorunuzla görüşmek olmalı. Çünkü bazı bünyeler ve bazı rahatsızlıklarda buhar makinesi tetikleyici olabilir. Bu nedenle de kullanılmaması gerekir.

Doktorunuzdan onay aldığınız durumda da odanın m2 si ile uyumlu, haznesinin yeterli olduğu ve en önemlisi haznesinin kolay temizlenebildiği bir makine almanız sağlıklı bir süreç için önemli olur. Su en çabuk mikrop kapan madde olduğu için bekletilmemeli. Kullanım bittikten sonra haznede su bırakmamalısınız. Sonraki kullanıma kadar içi kuru ve temiz kalmalı. Ardından temiz bir su ile yeniden çalıştırmalısınız.

Diğer yandan en iyi nefes açtığını bildiğimiz esans ise mentol. Elbette suyun içerisinde birkaç damla damlatmak isteyebilirsiniz ama kullandığınız makinenin buna uygun olup olmadığına mutlaka bakın. Bu tarz kullanımlar için özel küçük bir haznesi oluyor makinelerin. O nedenle kullanımından emin olduğunuz bir makinede doğru bir yağ ile bu kullanımı gerçekleştirebilirsiniz.

Makinelerin buharı doğrudan yüze üflememeli. Çok yakın ya da çok uzak bir noktada değil, ideal uzaklıkta odanın orta noktasında durabilir. Hatta tercih ederken 360 derece dönerek buhar verebilen makineleri seçebilirsiniz.

Birçok marka ve model var elbette. Uzaktan kumandalı, dijital göstergeli, otomatik kapanan, zaman ayarlı gibi… Sizin ihtiyacınıza hangisi cevap veriyor ise onu seçebilirsiniz.

Sorularınız olur ise bana tüm iletişim kanallarımdan ulaşabilirsiniz.

Kocaman sevgiler….

title