Haberler

Universiade'dan Madalyalarla Döneceğiz"

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na bu yıl ilk kez dahil edilen wushuda tarihi bir başarıya imza atmak istediklerini söyledi.

VOLKAN KAŞİK - Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na bu yıl ilk kez dahil edilen wushuda tarihi bir başarıya imza atmak istediklerini söyledi.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tayvan'ın başkenti Taipei'de düzenlenen 29. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na (Universiade) en iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Universiade'dan madalyalarla döneceğiz." dedi.

Oyunlara Halil Kalaycı, Mehmet Demirci, Sinan Gümüştekin, Yavuz Selim Kazancı, Elif Akyüz, Şeyma Urhan, Nadide Nur Akkaya, Göknur Yaşin Dündar olmak üzere 8 sporcuyla katıldıklarını aktaran Akyüz, "Türkiye olarak wushuda çok iyi durumdayız. 8 sporcumuzun tamamından şampiyonluk bekliyoruz. Eğer bir sürpriz olmazsa Allah'ın izniyle bu başarıları elde edeceğiz. Bunu yapabilecek potansiyelimiz var. Allah'ın izniyle Türkiye'ye güzel haberlerle döneceğiz." diye konuştu.

"Türkiye, dünyaya liderlik yapıyor"

Abdurrahman Akyüz, wushunun 5 bin yıllık geçmişe sahip olmasına rağmen olimpiyatlarda yer alamadığını anlatarak, bu branşın olimpiyatlarda ana dal olarak yer alma mücadelesi verdiklerini kaydetti.

Wushunun olimpiyatlarda yer alması için Türkiye'nin de mücadele ettiğini vurgulayan Akyüz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye, wushunun dünyadaki siyasi olarak en güçlü ülkelerinden biri. Türkiye, wushuya hizmet mücadelesinde dünyaya liderlik yapıyor. Bu branşın olimpiyatlarda yer alması konusunda da çok büyük çabalarımız oldu. Dünya şampiyonasına 2 kez ev sahipliği yaptık. Bu sporun olimpiyatlara dahil olması ve gözlemcilerin iyi raporlar vermesi için en iyi şekilde şampiyonalarımızı tamamladık ve bu konuda tüm dünya ülkelerinden tam not aldık. Türkiye wushunun gelişmesi konusunda büyük çabalar sarf ediyor ve diğer ülkelere destek veriyor. Türkiye ayrıca wushunun Çin'de de gelişmesi ve en öndeki spor olması noktasında ayrı bir politika ve çalışma yürütüyor."

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Demirci Türkiye Taipei Tayvan Spor Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title