Haberler

DEM Parti'de istifa depremi: Bayrağımıza, Atatürk ve Cumhurbaşkanı posterine yapılan müdahaleleri kabul edemeyiz

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Begit ile 4 meclis üyesi partilerinden istifa etti. İstifa gerekçesi olarak seçim sonrası süreçte Diyarbakır Sur Belediyesi'ndeki devir teslim töreninde, Türk bayrağına, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posterine yapılmak istenen müdahaleleri gösteren Begit, belediyenin dışarıdan yönetilmek istendiğini de belirterek halkın iradesinin üzerinde hiçbir iradenin olmadığını söyledi.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Begit ve 4 meclis üyesi, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerinde Dem Parti'den Şanlıurfa'nın Birecik ilçe belediye başkanlığını kazanan Mehmet Begit ile meclis üyeleri Mahmut Dirier, Sakıp Yaşar, Reşit Çelikhan ve Ahmet Arar partilerinden istifa etti. İstifa etme gerekçelerini düzenledikleri bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Begit, dışarıdan yapılan müdahaleleri kabul etmeyeceklerini belirtti.

DEM Parti'de istifa depremi: Bayrağımıza, Atatürk ve Cumhurbaşkanı posterine yapılan müdahaleleri kabul edemeyiz

"BAYRAĞIMIZA, ATATÜRK VE CUMHURBAŞKANI POSTERİNE YAPILMAK İSTENEN MÜDAHALELERİ KABUL EDEMEYİZ"

Belediyenin dışarıdan yönetilmek istendiğini ileri süren Begit, "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen belediye başkanlığı seçimlerinde bana vermiş olduğunuz destek için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu seçim belediye başkanlığı seçim tarihinde en farklı oy ile alınmış başkanlık seçimidir. Halkımız bize inanmış ve güvenmiştir. Biz de bu inanç ile görevimize başladık. Öncelikle belirtmek gerekir ki söyleyeceğim lafların kesinlikle bize güvenip oy veren DEM Parti üyeleri ile bir ilgi ve alakası yoktur ancak seçimden sonraki süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

"SEÇİM SONRASI DIŞARIDAN YÖNETME HUSUSUNDA BASKILAR OLUŞMAYA BAŞLADI"

Begit, açıklamasının devamında, "Ayrıca seçimden sonraki süreç içerisinde dışarıdan yönetme hususunda baskılar oluşmaya başladı. Ben ilçemiz Birecik halkı ile yönetmeye talibim. Birecik ilçesini sadece Birecik halkı yönetir. Bu hususta kararlıyım. Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir. Bu sebeplerden dolayı DEM Partiden 4 encümen arkadaşımla birlikte istifa ediyorum. Birecik Belediye Başkanlığı görevime encümen arkadaşlarımla birlikte bağımsız olarak devam ediyoruz. Birecik halkının emrindeyiz." diye konuştu.

DEM Parti'de istifa depremi: Bayrağımıza, Atatürk ve Cumhurbaşkanı posterine yapılan müdahaleleri kabul edemeyizBirecik Belediye Başkanı Mehmet Begit

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlerle ilgili soruşturma başlatılmıştı. Posterlere hakaret içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli tutuklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sur Belediyesi Mehmet Begit Diyarbakır Şanlıurfa DEM Parti Birecik Yerel Haberler Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500

Yorumlar (39)

erdoğan Vatansever:

helal olsun sizlere vallahi vatan sever inssnlara rabbim sağlık versin ailenizle beraber her işiniz hayır olsun yolunuz bshtınız açık olsun nşallahh

995
124
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

Vatanını siyasi istikbale değişmeyen cesur insanlara selam olsun..

yanıt104
yanıt8
sezgin sucin:

bende kürdüm ama kimse bana bişey demiyo türk kürt hep kardeştir gerisi boş

997
71
yanıtYanıtla
Vedat Tepe:

işte kardeşlik budur.

yanıt313
yanıt23
YalancıSavar:

Yahu kardeşim kürtlerden kız aldık akraba olduk komşu olduk iş arkadaşı olduk. Kavga hepmize zarar verir. Aynı gemideyiz.

yanıt102
yanıt2
Sahi :

Helal olsun size

594
69
yanıtYanıtla
husnu durmaz:

sadece menfaat gerisi yalan

194
305
yanıtYanıtla
ender türk :

sizin gibi aklı başında insanlar olmasaydı ortalık çoktan yangın yeriydi.

365
39
yanıtYanıtla
Memet Gundogan:

bu belediye başkanımız maşallahı var çok akıllı işi sağlama almış ne olur ne olmaz neme gerek der gibilerden

136
26
yanıtYanıtla
Alaattin Erden:

Bence başka bişey var DEM belediyelerinde öyle bişey yok

52
53
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title