Haberler

Gergerlioğlu: 1 Mayıs Taksim'de kutlanmalıydı

Güncelleme:

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'de kutlama yapılmasının gerektiğini belirterek, Saraçhane'deki gerginliğin bu nedenle yaşandığını söyledi. Ayrıca, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan da avukatların sorunlarını dile getirerek, avukatlara yönelik şiddet vakalarının arttığını ve genç avukatların geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "1 Mayıs Taksim'de kutlanmalıydı. Bu yapılmadığı için Saraçhane karıştı ve göstericiler ile polis çatıştı." dedi.

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da yaşanan olaylara değinerek, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Saraçhane'deki gerginliği anımsatan Gergerlioğlu, "Geleneksel olarak kutlanan Taksim kutlamalarına izin verilmedi. Taksim'de kutlansaydı hiçbir şey olmayacaktı. AK Parti iktidarı daha önce Taksim'deki kutlamalara izin vermişti ve hiçbir şey olmamıştı. Dün izin verilmediği için Saraçhane'de lüzumsuz gerginlik yaşandı. Bunları doğru bulmuyoruz. İktidar özgürlük alanlarını açmalı ve 1 Mayıs Taksim'de kutlanmalıydı. Bu yapılmadığı için Saraçhane karıştı göstericiler ile polis çatıştı." diye konuştu.

Gergerlioğlu, seçim bölgesi Kocaeli ve Türkiye'nin dört bir yanındaki 1 Mayıs kutlamalarının güzel geçtiğini, özgürlük ve haklar kısıtlanmayınca bir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.

"Genç avukatlar geçimini sağlayamaz hale geldi"

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan da düzenlediği basın toplantısında avukatların sorunlarını anlattı.

Avukatlara yönelik şiddet vakalarının kritik boyutlara geldiğini dile getiren Ayan, "Avukatlar kimi zaman müvekkilleri kimi zaman baktıkları davalarda husumetli oldukları taraflarca kimi zaman da kolluk kuvvetleri tarafından darp ve şiddete maruz kalmaktadır." dedi.

Ayan, avukatlar arasında intihar vakalarının giderek arttığını; bunun başlıca nedeninin ekonomik sorunlar ile her yerde açılan hukuk fakülteleri ve artan kontenjanlar olduğunu savundu.

Türkiye'de şu anda 113 hukuk fakültesi bulunduğunu ve bu okulların her yıl 20 bine yakın mezun verdiğini aktaran Ayan, "0-5 yıl arası kıdeme sahip genç avukatlar geçimini sağlayamaz hale geldi. Mevcut avukatların yarısı olan genç avukatların pek çoğu ofis açamıyor, ofis giderlerini karşılayamıyor, SGK primlerini yatıramıyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Ömer Faruk Gergerlioğlu Dilan Kunt Ayan Milletvekili DEM Parti Şanlıurfa 1 Mayıs Kocaeli Taksim Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title