Haberler

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Taciz Olayına Tepki Gösterdi

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Alsancak Melih Özakat İlkokulu'nda kız öğrencileri taciz eden şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Kılıç, tacize karşı uygulanan cezasızlık politikasını eleştirdi ve çocuklar için cehennem yaratıldığını belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen hafta İzmir Alsancak Melih Özakat İlkokulu'nda kız öğrencileri taciz eden M.S. isimli şahsın mahkeme tarafından serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Kılıç, "Üstelik mahkeme kararında, cinsel istismar suçunun işlendiğine dair kuvvetli somut delillerin bulunduğunu da belirtiyor. Ama mevcut delillere karşın tutuklamanın ölçülü olmayacağına kanaat getiriyor. Bir yandan okulun büyük bir sorumsuzluğu diğer yandan yargının tacize karşı uyguladığı cezasızlık politikası. Çocuklarımız için bir cehennem yarattılar" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen hafta İzmir Alsancak Melih Özakat İlkokulu'nda kız öğrencileri taciz eden şahsın mahkeme tarafından serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Kılıç'ın bugün yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Geçen hafta İzmir'de hepimizi dehşete sürükleyen bir olay yaşadık. İzmir Konak'taki Alsancak Melih Özakat İlkokuluna, gündüz vakti okulda eğitim olduğu sırada, bir şahsın elini kolunu sallayarak içeri girdiğini tespit ettik. Bu kişi ilkokul 1. sınıfların bulunduğu kattaki kızlar tuvaletinde girmiş ve beş dakika boyunca kaldığı kabinde, tuvaleti kullanmak isteyen iki çocuğumuzu taciz etmiş. Çocuklarımız ilkokul birinci sınıf öğrencisi, biri 6 diğeri 7 yaşında.

Kamera kayıtlarının incelemesinde ortaya çıkan görüntüler korkunç. Zira bu kişi okul kapısındaki güvenlik görevlilerine rağmen, içeri girebiliyor. Kimse bu kişiye herhangi bir şey sormuyor. Bu kişi okul koridorlarında geziyor ve tuvalette 5 dakika boyunca vakit geçiriyor. Ne bir öğretmen, ne bir idareci. Ortalıkta hiç kimse yok. Olay, çocuklarımızın durumu annelerine anlatmasıyla ortaya çıkıyor. Velilerimizin suç duyurusunda bulunması üzerine şahıs yakalanıyor.

"VELİLERİMİZ PAZARTESİ GÜNÜ MAHKEME KARARINA İTİRAZ EDECEKLER"

Okuldaki kamera kayıtları mevcut, çocuklarımızın pedagog eşliğinde alınan ifadeleri mevcut. Kuvvetli deliller var. Savcılık bu deliller ışığında tutuklama istemiyle şahsı mahkemeye sevki yapıyor. Ama bu şahıs, çıkarıldığı Nöbetçi Hakimlik tarafından serbest bırakılıyor. Üstelik Mahkeme kararında, cinsel istismar suçunun işlendiğine dair kuvvetli somut delillerin bulunduğunu da belirtiyor. Ama mevcut delillere karşın tutuklamanın ölçülü olmayacağına kanaat getiriyor. Bir yandan okulun büyük bir sorumsuzluğu diğer yandan yargının tacize karşı uyguladığı cezasızlık politikası. Çocuklarımız için bir cehennem yarattılar. Velilerimiz Pazartesi günü mahkeme kararına itiraz edecekler. Biz de bu olayın takipçisiyiz. Cinsel istismar suçunun cezalandırılmasını istiyoruz. Okulla ilgili olarak da derhal idari bir soruşturmanın açılmasını talep ediyoruz."

Kaynak: ANKA / Politika

Sevda Erdan Kılıç Melih Özakat Milletvekili Alsancak Alsancak İzmir Eğitim Politika Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title