Haberler

Erzurum Şehir Hastanesi'nde Psikiyatri Hastalarının El Sanatları Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Erzurum Şehir Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören psikiyatri hastalarının el sanatları sergisi açıldı. Sergiye Vali Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer yetkililer katıldı. Sergi, 17 Mayıs Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Erzurum Şehir Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde (TRSM) tedavi gören psikiyatri hastalarının, resim ve ahşap boyamalardan oluşan el sanatları sergisi açıldı.

TRSM tarafından Şehir Hastanesi H Blok'taki fuaye alanındaki serginin açılışına, Vali Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Başhekim Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, hastane yönetimi, çalışanlar ve davetliler katıldı.

Vali Çiftçi, açılışta yaptığı konuşmada, organizasyonun, hastaların topluma kazandırılması adına örnek ve güzel çalışma olduğunu söyledi.

Kanuni Sultan Süleyman'ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözlerini hatırlatan Çiftçi, şöyle konuştu:

"Burada sağlık, sıhhat içinde nefes almanın önemi vurgulanır, bunu 46 yıl devlete padişahlık etmiş biri ifade ediyor. TRSM'de 908 hastamız tedavi görüyor. Bu ilimiz için ciddi rakam. Bütün hastalara şifa diliyorum. Gerçekten her meslek hakkıyla yapıldığında kutsaldır ama iki meslek önemli, biri şifaya vesile olan doktorlar, diğeri bize bilmediklerimizi öğreten öğretmenler. Güzel meslek icra ediyorlar, Allah hepsinden razı olsun. Burada İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle güzel işbirliği sonucu TRSM'deki hastaların emekleri gün yüzüne çıktı."

Çiftçi, TRSM'de yapılan çalışmayı önemsediklerini ifade ederek, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastane yöneticileri ile organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, engellilerin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayarak, "Onların topluma katılabilmeleri için her devlet elinden geleni gösteriyor. Erzurum Şehir Hastanemizde böyle güzel birimde bu tip kardeşlerimizin topluma uyum sağlamalarına gayret gösteriliyor." dedi.

Hastane Başhekimi Tör de 1700 yatak kapasiteli, yaklaşık 5 bin 500 çalışanıyla kentin yanı sıra bölgeye hizmet sunulan şehir hastanesinde günlük ortalama 12 bin poliklinik hizmeti verildiğini, bu hizmetlerin yanı sıra TRSM gibi özellikli birimlerle de sosyal yaşamı desteklediklerini anlattı.

Tedavi görüp iş hayatına atıldılar

TRSM'de tedavi gören hastalardan Mehtap Köksal, eskiden çeşitli sorunlar nedeniyle evden dışarıya çıkmak istemediğini ve içe kapanık olduğunu anlatarak, "TRSM sayesinde topluma kazandırıldım. Tedavi sürecimde bize çok yardımcı oldular. Şimdi devlet kurumunda çalışıyorum, beni sosyal hayata kazandıran TRSM ekibine teşekkür ederim." diye konuştu.

Hastalardan Aziz Özkan, TRSM sayesinde Milli Eğitim Müdürlüğünde çalıştığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sergiyi gezen davetliler, TRSM'de tedavi gören hastaların eserlerini satın aldı.

Sergi, 17 Mayıs Cuma gününe kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şehir Hastanesi Mehmet Sekmen Erzurum Sanat Sağlık Kültür Sanat Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 3 Haziran Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Yalan 3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title