Haberler

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Güncelleme:

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Belediyelerin görevi, özel uçaklar tutup gazetecileri şarap festivallerine götürmek değildir." sözleriyle eleştirdiği İtalya gezisi hakkında ''Sayın Cumhurbaşkanı Avrupa oyunlarını şaraba nasıl bağladı onu anlamadım. Muhtemelen kendisine bilgi veren kimse Roma deyince aklına şarap geliyordu tahmin ediyorum ya da akşamdan kalmaydı diyebiliriz." ifadelerini kullandı. İmamoğlu gezi masrafları eleştirisine de "Bir eksiğimiz varsa bakarız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştirilen Roma gezisiyle ilgili gazetecilerin sorularına yanıt verdi. İmamoğlu, 'Bu işi Sayın Cumhurbaşkanı 2027'de Avrupa oyunlarını İtalya'yı, Roma'yı şaraba nasıl bağladı onu anlamadım. Ama muhtemelen kendisine bilgi veren kim ise İtalya ve Roma deyince aklına şarap geliyordu tahmin ediyorum, ya da akşamdan kalmaydı diyebiliriz. Neyse hani günün sonunda biz 2027 oyunları için oradaydık" dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NIN YORUMU İLGİNÇ"

Türkiye Belediyeler Birliği, Meclis Üyesi seçimi için Haliç Kongre Merkezi'ne gelen İmamoğlu, Roma gezisiyle ilgili gazetecilerin sorularına şu ifadelerle yanıt verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın yorumu ilginç. Öncelikle 2027 Avrupa oyunları İstanbul'umuzun ilk kez çoklu bir spor organizasyonunda yer alacağı bir organizasyon çok önemsiyoruz. Çok güçlü bir iş yapmak istiyoruz. Çünkü 2027'deki bu organizasyon aynı zamanda 2036 Olimpiyat oyunlarına adaylığımızın, paralimpik ve olimpik oyunlara adaylığımızın da öncesinde en önemli organizasyon olarak İstanbul'da yapılıyor olacak. Aynı zamanda 2027 Avrupa Oyunları, 2028'de Los Angeles'ta yapılacak olimpiyatlar öncesinde de kotaların en fazla elde edileceği yarışma olacak. Dolayısıyla hem o döneme dönük bu kapsadığı olaylar çok değerli. Hem de İstanbul'da ilk defa böyle çoklu organizasyon, çoklu branşların işte Haliç'in kıyısındayız, Haliç'te Marmara Denizi'nde, Boğaz'da birçok yerde ve salonlarımızda meydanlarımızda muazzam organizasyonları hazırlıyoruz.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın İtalya eleştirisine yanıt: Şaraba nasıl bağladı anlamadım

"TAHMİN EDİYORUM BİLGİ VEREN AKŞAMDAN KALMAYDI"

Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı'na buradan bilgi vereyim. Biz oraya 2027 Avrupa oyunlarının protokolünü imzalamak için gittik ve Avrupa Olimpiyat Oyunları komite başkanıyla çok önemli bir tören düzenledik, bunun için gittik. Evet bazı gazeteciler bize eşlik etti. Bu tarihi olaya hem şahitlik yaptılar hem de bunun kamuoyu tarafından duyurulmasını sağladılar. Bu işi Sayın Cumhurbaşkanı 2027 de Avrupa oyunlarını İtalya'yı, Roma'yı şaraba nasıl bağladı onu anlamadım. Ama muhtemelen kendisine bilgi veren kim ise İtalya ve Roma deyince aklına şarap geliyordu, tahmin ediyorum, ya da akşamdan kalmaydı diyebiliriz. Neyse hani günün sonunda biz2027 oyunları için oradaydık. 2027 Avrupa oyunlarına Sayın Cumhurbaşkanını da şimdiden davet etmiş olayım."

GEZİ MASRAFLARININ İBB TARAFINDAN KARŞILANMASINA YANIT: EKSİĞİMİZ VARSA BAKARIZ

İmamoğlu, İtalya'ya yapılan seyahatin masraflarının İBB tarafından karşılanması velüks harcamaların sorulması üzerine ise şunları söyledi:

"Farklı şekillerde, yani tabii kurumsal karşılamamız ana gövdesinde var. Gazetecileri davet etmemiz kadar doğal bir şey yok. Kaldı ki biz yaklaşık beş buçuk yıllık görev süremiz içerisinde ilk kez yurt dışındaki bir organizasyona ya da yurt içinde de diyebiliriz hatta ilk defa İBB'nin kendi bütçesiyle getirdiğimiz bir organizasyon yaptık. Bundan daha doğal bir şey yok.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın İtalya eleştirisine yanıt: Şaraba nasıl bağladı anlamadım

Avrupa oyunları İstanbul tarihinde ilk kez yapılıyor. Bunun yadırganacak bir tarafı yok önemli bir organizasyondur. Etik kurallar, eleştirileri dinliyoruz. Bir eksiğimiz varsa bakarız, bir sonrakinde yapmayız. Ama ilk kez yapıyoruz. Bunu yüzlerce kez yapan ahalinin temsilcilerinin buna dönüp haberler yapması ve eleştirilerini de böyle enteresan bir biçimde izliyorum. Dediğim gibi biz altı yıla yakın zaman dilimi içinde ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirdik."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çoğu gazetecilerden oluşan 73 kişilik İtalya seyahatini "Kimse kusura bakmasın belediyelerin görevi kamusal alanda içkiyi özendirici işler yapmak, gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil, insanları alkol belasından uzak tutmaya çalışmak olmalıdır." sözleriyle eleştirmişti.

Kaynak: ANKA / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Ekrem İmamoğlu Ekrem İmamoğlu İstanbul İtalya Roma Gündem Politika Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500

Yorumlar (42)

kadir köseoğlu:

imamoğluna baktıkça bu dünya da herkes her şeyi başarabilir düşüncesine kapılıyorum, şahsen kapımı çalıp açım dese tipine bakıp polis çağırırdım ama gel gör ki öyle yada böyle ibb başkanı olmuş, hayat enteresan gerçekten

554
366
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

Bu israf değil.. Şarap festivaline gitmek çok gerekli.. Ayrıca oradaki gazeteciler yandaş değil şarapçı sevenler derneği üyeleri....

yanıt372
yanıt164
Mehmet Deniz:

Kadir Koseoglu,biz bunu 22 yıldır butun AKP kadrolari icin dusunuyoruz hatta kendileri bile inanamiyorlar o pozisyonlarda olduklarına üstelik büyük çoğunluğu liyakatsiz olmalarina ragmen

yanıt412
yanıt220
POYRAZ GÜN:

Yani bütün olayı döndürüp dolaştırıp şaraba mı kilitlediniz? Biz 22 yıldır içinde sadece şarap ve kuş sütünün eksik olduğu ne şatafatlı kutlamalar, vatandaşın vergileriyle düzenlenen ne festivaller, israflar gördük. devletin paralarının kimlere nasıl saçıldığına şahit olduk. Bunları görmezsiniz ama "Vaaaay canına! şarap içmişler." öyle mi?

yanıt305
yanıt158
Quantum:

Akşamdan değil 31 marttan kalma. 2019 un ardından ikinci şok dalgasının ağır travmalarını yaşıyolar

352
292
yanıtYanıtla
Sinan Kaygisiz:

La ne trawwasi emmi :)) dümende Reis var rahat ol... bu milllet kime dümeni vereceğini kimede temizlik yaptracagini iyi bilir...

yanıt270
yanıt344
White Turk:

Adam italyada tatilde yandaşçılarıyla 30 milyon lirayı yedi. Şimdi de PR yapıyor. Ne olacak istanbullu tekrar seçer.

336
140
yanıtYanıtla
Murat Yıldırım:

Bu kafayla eleştirirsen gerçekten tekrar seçeceklerdir sayende :)

yanıt141
yanıt83
Vez gez:

Erdoğan'ın geçmişteki sert sözlerini yumuşatarak hitap ta bulunuyor. Taklitçi bu.

192
116
yanıtYanıtla
Firat Tas:

Kişi kendinden bilir işi alemcilerin Roma diyince aklına şarap gelmesi normal

157
72
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title