Haberler

"Yeni Kelimeler" sergisi İstiklal Sanat Galerisi'nde açıldı

Güncelleme:

Hattat Levent Karaduman'ın eserlerinin yer aldığı "Yeni Kelimeler" sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hattat Levent Karaduman'ın eserlerinin yer aldığı "Yeni Kelimeler" sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisinde ziyarete açılan sergide, tamamı çağdaş hat tekniğiyle yorumlanan 30 eser yer alıyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, hüsnühat sanatının kelimelerin gücünü ortaya koyması bakımından geleneksel sanatlarda öne çıktığını belirterek, "Değerli dostumuz Levent Karaduman'ın sergisine ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum." dedi.

Hat sanatının ve kelimelerin, serginin ziyaretçilerini farklı bir yolculuğa çıkaracağını kaydeden Yıldız, özellikle hat sanatıyla ilgilenen hattatların, insanın kendini tanıma ve medeniyeti anlama konusunda büyük rol üstlendiklerini vurguladı.

"Burada yepyeni kelimeler var"

Serginin küratörü İsmail Erdoğan da sergideki eserlere ilişkin, "Burada yeni kelimeler var. Yepyeni, aslında hepimizin bildiği kadim kelimeler. Fakat bunların yeniden farklı bir şekilde dolaşıma sokulması söz konusu. Kadim hat sanatının bu çağda yeniden yorumlanma çabaları üzerinden bir yolculukla karşı karşıyayız." diye konuştu.

Kadim bir geleneği geleceğe taşırken, bu çağın formları üzerinden sanat yapabilmenin önemine işaret eden Erdoğan, serginin sadece renklerden ve biçimlerden oluşmadığını, aynı zamanda felsefi ve teolojik arka planı üzerinden de bir hikayesinin bulunduğunu dile getirdi.

Sanatçı Levent Karaduman ise serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Başarılı sanatçının gelenekseli çağdaşla buluşturduğu, "El-Hayy", "El-Hakk", "Hu", "Malik'ül-mülk" ve "Elhamdülillah" kelimeleri üzerine inşa edilen ve çağdaş hat sanatının seçkin eserlerinden oluşan sergi, üçü heykel, 27'si tuval üzerine akrilik tekniği ile yapılan tablolardan oluşuyor.

Sanatseverlerin ziyaret ettikleri eserlerin üretim sürecini, galerinin girişinde kurulan dev ekrandan takip edebildiği sergi, 15 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Haydar Ali Yıldız Beyoğlu Hattat Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı!
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title