Haberler

Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi Ramazan Ayında İhtiyaç Sahiplerine İftar Yemeği Dağıtıyor

Güncelleme:

Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi, ramazan ayının ilk gününden itibaren ihtiyaç sahipleri, yaşlılar ve depremden etkilenen vatandaşlara her gün iftar yemeği ulaştırıyor. Dicle Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Türk Kızılay Aşevi'nde günde 4 çeşit sıcak yemek hazırlanıyor ve bu yemekler hastane önünde bekleyen hasta ve hasta yakınlarına dağıtılıyor.

Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi, ramazan ayının ilk gününden itibaren ihtiyaç sahipleri, yaşlılar ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen vatandaşlar ile hastane önünde bekleyen hasta yakınlarına her gün iftar yemeği ulaştırıyor.

Dicle Üniversitesi (DÜ) yerleşkesinde yer alan Türk Kızılay Aşevi'nde ramazan ayı boyunca günde 4 çeşit sıcak yemek hazırlanıyor.

Hazırlanan yemeklerle bakıma muhtaç yaşlılara, hasta ve engelliler ile depremzede ailelere, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisi önünde bekleyen hasta ve hasta yakınlarına iftar veriliyor.

Sıcak yemekleri, Türk Kızılay personeli ve gönüllüler dağıtıyor.

Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi Başkanı Mesut Işık, AA muhabirine, bu çabaların, toplumsal dayanışmanın gücünü gösterdiğini belirterek, ramazan ayı hazırlıklarına çok önceden başladıklarını söyledi.

"Yemeğini yapamayan bakıma muhtaç yaşlılarımıza, hasta ve engelliler ile depremzede ailelerimize, Diyarbakır merkezde 3 büyük hastanemizde acil servis önünde bekleyen hasta ve hasta yakınlarına iftar yemeği ulaştırıyoruz. Her gün 2 bin 500 kişilik yemek çıkarıyoruz." diyen Işık, bu hizmeti sağlayacak kapasitede ve modern bir aşevine sahip olduklarını belirtti.

Işık, profesyonel ekipler tarafından, gönüllülerin de desteğiyle yemeklerin hazırlandığını ifade ederek, özenle hazırlanan yemekleri iftar sofralarına ulaştırdıklarını aktardı.

Depremin ilk anından itibaren de yoğun bir faaliyet yürüttüklerini anımsatan Işık, 50 bin kişilik yemek hazırlayarak barınma alanlarındaki depremzede ailelere ulaştırdıklarını hatırlattı.

Işık, bugüne kadar da yemeğini yapamayacak durumda olan depremzede ailelere yemek hizmetini sürdürdüklerini belirtti.

Konteyner kentte kalan depremzedeler için de farklı uygulamalarının olduğunu dile getiren Işık, şunları kaydetti:

"Konteyner kentte kalan 130'a yakın ailemize her ay 3 bin liralık nakdi yardım yapıyoruz. Bu ailelerimiz kendi yemeklerini kendileri yapmak istiyorlar. AFAD kendilerine gıda yardımında bulunuyor, biz de nakdi destek sunuyoruz. Evi yıkılan 50 ailemize de depremin yaşandığı ilk günden beri her ay 3 bin liralık nakdi yardımda bulunuyoruz."

Işık, gönüllülerin bu yardım faaliyetlerinde büyük emeklerinin olduğunu vurgulayarak, 3 bin 400'e yakın gönüllünün bu yardım faaliyetlerine büyük katkı sunduğunu aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Kızılay İftar Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title