Haberler

Özlem Zengin, canlı yayında "Mehmet Boynukalın'ın istifasında dahliniz var mı?" sorusunu yanıtladı

Güncelleme:

Dün akşam canlı yayına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, 8 Mart Kadınlar Günü paylaşımını eleştirdiği Ayasofya Camii İmamı Mehmet Boynukalın'ın tartışmanın ardından istifa etmesinde bir dahli olup olmadığı sorusunu yanıtladı. Zengin, "Dahlim yok ama Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum. Ayasofya kimsenin sıfatı değil. Tek başına, müstakil" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, TVNET'te yayınlanan Sert Sorular programına konuk oldu. Zengin'e eski Ayasofya Camii İmamı Mehmet Boynukalın'la yaşadığı polemik soruldu.

Boynukalın'ın 8 Mart'a özel paylaşımındaki ifadelerine tepki gösteren Zengin, "Bu paylaşımı yanlış buluyorum. Ayasofya Cami İmamı, böyle bir konuda tweet atmamalı. Kadın - erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü artıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı. Boynukalın da bunun üzerine üstü kapalı mesajlar veren paylaşımlar yapmıştı.

"İSTİFASINDA DAHLİM YOK"

Programda da Boynukalın ile yaşadığı tartışmaya değinen Zengin, Boynukalın'ın tartışma sonrası istifa etmesinde herhangi bir rolü olmadığını belirtti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, sunucunun "Boynukalın'ın istifasında dahliniz var mı?" sorusuna "Dahlim yok ama Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum. Ayasofya kimsenin sıfatı değil. Tek başına, müstakil" sözleriyle yanıt verdi.

"BENİM NE KADAR İNANÇLI OLDUĞUMA İNSANLAR MI KARAR VERECEK?"

Zengin açıklamalarına şöyle devam etti:

"Adalet Bakanlığımızın çok önemli bir çalışmasıyla beraber artık kadın cinayetleri hukuki bir terim olarak mevzuatın içerisine girmiş oldu. Kadın cinayetleri denilen şey hukuk mevzuatında bir tanımlama. Böyle bir tanımlama varken sizin karşınıza devamlı dini referans göstererek hukukun var kıldığı kavramları reddetmeye çalışan insanlar oluyor. Onu dinleyen insanlar sizi düşman biliyor. Beni dindar görmüyorlar. Benim ne kadar inançlı olduğuma insanlar mı karar verecek?

Burada problem şu, kadınlar için şiddetin konuşulduğu bir gün var, çok önemli bir günden bahsediyoruz ve hukuken de bir terimden bahsediyoruz. Araya dinle ilgili bir referans girdiği zaman siz ne söylerseniz söyleyin onunla rekabet etme şansınız kalmıyor. Oysa ki siz hukuken var olan bir gerçeklikten bahsediyorsunuz. Tezlerimizi savunurken; din ile dini yan yana koymalıyız, hukuk ile hukuku."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Mehmet Boynukalın Özlem Zengin Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (23)

ejderkoca 75:

Bence herkes bildiği kadar konuşmalı bence siyaset yapan bu bayan siyasetini gitmeli ama dini İslam konusunda bu hoca ya saygı duymak zorunda hoca neticede Allah'ın emir ve yasaklarını ifade etmiş itirazın hocaya değil Allah'a olmuyomu

159
25
yanıtYanıtla
YazıYORUM:

Bu bayan siyasi üzerine düşmeyen bir konuda konuştu. Ama hiç te iyi olmadı. Bu türler İktidara zarar veriyor. Yeni görevler de verilmemeli. Varsa el çektirilmeli. Sonraki seçime de alınmamalı. İnananlar incindi. Karşı gelinen. ayeti kerime idi.

130
5
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Özlem hanım, Înançta samimiyet önemlidir.Yüce ALLAH'ın Kelamından rahatsız oluyorsanız kendi ilgi alanınızla, siyasetinizle meşgul olunuz.Îslâm Alimlerine saygılı olmayı öğreniniz.

115
7
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Özlem hanımın samimiyetsizliğine milletçe şahit oluyoruz.Bulunduğu konumu istismar ederek en hassas Dini konularda Alimlerle söz düellosuna giriyor.Sayın Hoca'nın söylemlerinden rahatsızlığını ifade ediyor.Yüce ALLAH'ın emirleri dünya menfaatlerinden ve siyasetten çok daha önemlidir Özlem hanım !

115
6
yanıtYanıtla
CUMA İNAN:

Adam kuranı kerime göre konuşmuş ama o sözler size ağır geliyor cinayetin kadını erkeği olurmu hiç. Zehra hanım Allah ın kelamı size ağır gelir

107
10
yanıtYanıtla
Fatihan:

Ehli sünnet itikadına sahip dindar bir kişi olarak bu kadın ve birkaç tane daha var aklıma ilk gelen bekir bozdağ..hiç haz etmediğim kişilikler...bunlar yüzünden ak parti hatrı sayılır oy kaybına uğruyor...

103
8
yanıtYanıtla
Mehmet Toprak:

Din ile dini hukuku ile hukuku yanyana koymalıyız.sözünüz islam dininden habersiz oy aldığınız Müslümanlardan kopuk olduğunuzu gösteriyor

99
4
yanıtYanıtla
Hsn:

Din insanın günlük sosyal hukuksal hayatını düzenlemeyecekse haşa ne anladık o dinden,sadece 5 şartı yap gerisini boşver mantığı özlem hanımı sizinkisi

82
1
yanıtYanıtla
Can Adalı:

Allah'ın Dinini referans almaycaksa,müslüman denmez o şahsa,beşerin aklınımı referans alacak?akıl Vahiyi muhatap alırsa, akıl olur.etmese beyin olur.

70
10
yanıtYanıtla
Mehmet Toprak:

Bu ülkede her din mensubu hatta dinsizler fikir ve inançlarını rahat rahat söylerken, Müslümanları temsil ettiğini söyleyenlerin, islam alimlerinin sözlerine verdiği değer! Yavuz Sultan Selim gibi

71
8
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title