Haberler

Kalp Hastası Hasan Mert, Septal Ablasyon Yöntemiyle Sağlığına Kavuştu

Güncelleme:

Osmaniye'den kalp kasında kalınlaşma teşhisi ile Diyarbakır'a gelen 30 yaşındaki Hasan Mert, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde açık ameliyata gerek kalmadan uygulanan 'septal ablasyon' yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Osmaniye'den kalp kasında kalınlaşma teşhisi ile Diyarbakır'a gelen 30 yaşındaki Hasan Mert, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde açık ameliyata gerek kalmadan uygulanan "septal ablasyon" yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Osmaniye'de yaşayan Hasan Mert'e, baş dönmesi ve nefes darlığı gibi bazı şikayetleri üzerine gittiği kentteki bir hastanede doğuştan kalp kası kalınlaşması anlamına gelen "hipertrofik kardiyomiyopati" teşhisi konuldu.

Mert, tedavisi için Dicle Üniversitesi (DÜ) Kalp Hastanesine geldi.

Kardiyolog Prof. Dr. Hakkı Şimşek tarafından tetkikleri yapılan Mert'e açık ameliyata gerek duyulmadığı, "septal ablasyon" yöntemi ile tedavisinin mümkün olduğu söylendi.

Şimşek tarafından gerçekleştirilen yöntemle kasıktaki atar damardan girilerek kalbi besleyen damarlara ulaşıldı, böylece kalınlaşan ve kalbin rahat boşalmasına engel olan, adaleyi besleyen damara alkol verilerek sorun giderildi.

"Rahat nefes alabiliyorum"

Sağlığına kavuşan Hasan Mert, AA muhabirine, doğuştan kalp kasında kalınlaşma olduğunu yaklaşık 1,5 yıl önce öğrendiğini söyledi.

Mert, "Tedavi konusunda araştırmalar yaparken Prof. Dr. Hakkı Şimşek ile tanıştım. Açık ameliyata gerek kalmadan tedavi oldum. Şu an gayet iyiyim, rahat nefes alabiliyorum. Hareketlerimi, egzersizlerimi yapabiliyorum. Burada şifa buldum." dedi.

Prof. Dr. Şimşek de İstanbul, İzmir, Konya, Bursa, Gaziantep gibi farklı illerden de hastaların hastanelerine geldiğini ifade ederek, bu hastalardan birinin de Osmaniye'den gelen Hasan Mert olduğunu söyledi.

Kalp kası kalınlaşmasının genetik bir hastalık olduğunu belirten Şimşek, bu hastalığın kimi hastalarda erken kimi hastalarda ise geç belirti verdiğini kaydetti.

Şimşek, bunun zor bir hastalık olduğunu anlatarak, hastaya uygulanan yöntemin ise daha konforlu olduğunu söyledi.

"Daha hastaneden çıkmadan bile şikayetlerinde yüzde 70 gerileme olduğunu ifade ediyor. Asıl değerlendirmemizi bir ayın sonunda göreceğiz. Hastamızın ne kadar rahatlamış olduğunu görebileceğiz." diyen Şimşek, kalp rahatsızlıklarının tedavisinde deneyimli olduklarını, Norveç, Almanya ve Belçika'dan da hastaların tedavi için hastanelerine geldiğini aktardı.

Şimşek, "Dış merkezlere hasta göndermeyi bitirdik. Şimdi dışarıdan hastalarımızı kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Hasan Mert Osmaniye Sağlık Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakmadan Geçme

Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title