Haberler

İYİ Partili Erhan Usta Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti

Güncelleme:

İYİ Parti'de kurultay sürecinde Koray Aydın'ı destekleyen Erhan Usta, Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkan seçilmesiyle Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti. Usta, "Sayın Müsavat Dervişoğlu 'abi' diye hitap ettiğim, uzun süredir sorunsuz çalıştığım biridir. Ancak başka bir adaya desteğimi açıkladıktan sonra bu görevime devam etmem siyasi nezakete uygun olmayacaktır. Bu nedenle, kongre günü salonda, TV ekranlarında da söylediğim üzere Grup Başkan Vekilliği görevimden istifa ediyorum." dedi.

İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, başka bir genel başkan adayına desteğini açıkladıktan sonra görevine devam etmemenin siyasi nezakete uygun olacağını belirterek istifa ettiğini duyurdu.

İYİ PARTİ'DE ERHAN USTA GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

İyi Parti'de Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkan seçildiği kurultaydan sonra parti grubunda ilk istifa geldi. Kurultay sürecinde Koray Aydın'ı destekleyen Erhan Usta İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eti.

İYİ Partili Erhan Usta Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiErhan Usta

"KURULTAY SÜRECİ BOYUNCA KORAY AYDIN'I DESTEKLEME KARARI ALDIM"

Erhan Usta sosyal medya hesabındaki açıklamasında şunları söyledi: "Partimiz Cumartesi günü 5. Olağanüstü Kurultayı'nı gerçekleştirmiştir. Sayın Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı olarak seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Çok kısa bir zaman dilimine sıkıştırılan kurultay süreci boyunca yaptığımız istişareler sonucunda, Sayın Koray Aydın'ı destekleme kararı aldım ve bu kararımı kamuoyuyla da paylaştım.

"DELEGELERİMİZ ATEŞTEN GÖMLEĞİ DERVİŞOĞLU'NA UYGUN GÖRDÜ"

Aldığım bu kararda, İYİ Parti'nin merkezde konumlanması ve partinin toparlanması ihtiyacına, Sayın Koray Aydın'ın daha fazla katkı sağlayacağına olan inancım etkili olmuştur. Genel Başkan seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun da bu ihtiyaca cevap vereceğine, vermeye gayret edeceğine inanıyorum. Sayın Müsavat Dervişoğlu 'abi' diye hitap ettiğim, uzun süredir sorunsuz çalıştığım biridir. Kendisiyle kişisel olarak herhangi bir sorunum asla bulunmamaktadır. Bu bir bayrak yarışıdır ve delegelerimiz bu ateşten gömleği kendisine uygun görmüştür.

İYİ Partili Erhan Usta Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu

"GÖREVİME DEVAM ETMEM SİYASİ NEZAKETE UYGUN OLMAYACAKTIR"

Ancak başka bir adaya desteğimi açıkladıktan sonra bu görevime devam etmem siyasi nezakete uygun olmayacaktır. Bu nedenle, kongre günü salonda, TV ekranlarında da söylediğim üzere Grup Başkan Vekilliği görevimden istifa ediyorum. Bugün itibarıyla İYİ Parti TBMM Grubu'na istifa dilekçemi verdim. Bu kararı ivedilikle açıklamamın nedeni; yeni kurulacak İYİ Parti grubunun önünü açmaktır. Göreve getirilecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum."

İYİ Partili Erhan Usta Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti

Kaynak: ANKA / Güncel

Koray Aydın Erhan Usta İYİ Parti Aydın Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları... Yağ çözücü evde nasıl yapılır? Evde doğal yağ çözücü yapımı İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN MI ÇIKIT? İstiklal Caddesi'nde yangın paniği! Ne oldu, olay ne? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500

Yorumlar (3)

Mevlüt Duman:

İp in tasfiyesi başlamıştır. İlk seçimlerde tabela partisi olacak.

3
0
yanıtYanıtla
Ümit Özdemir:

Fernando Santos sandım vallahi

2
0
yanıtYanıtla
Can null:

Bundan bişey Olmaz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title