Haberler

İsveç'te on binlerce kişi, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını protesto etti

Güncelleme:

İsrail'in, bu gece düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımı, yarışmanın yapıldığı İsveç'in Malmö kentini karıştırdı. Kentte Filistin'e destek gösterileri düzenlenirken, İsrail'in yarışmaya katılması da protesto edildi. Kentteki Büyük Meydan'da toplanan yaklaşık 30 bin kişi, "Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Soykırımı durdurun" ve "Sonsuza kadar Filistin" yazılı pankartlar açarak, "Özgür Filistin", "İşgale son" ve "Katil İsrail" şeklinde sloganlar attı.

İsrail'in, bu gece düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımı, organizasyona ev sahipliği yapan İsveç'in Malmö kentinde on binlerce kişi tarafından protesto edildi.

30 BİN KİŞİ MEYDANLARA İNDİ

Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Büyük Meydan'da (Stor Torget) toplanan yaklaşık 30 bin kişi, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan çıkarılmasını istedi.

İsrail'in Eurovision'a katılımı protesto edildi

"KATİL İSRAİL" SLOGANLARI ATILDI

" Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Soykırımı durdurun" ve "Sonsuza kadar Filistin" yazılı pankartların yanı sıra Gazze'de öldürülen çocukları temsilen maketler taşıyan göstericiler, "Özgür Filistin", "İşgale son" ve "Katil İsrail" şeklinde sloganlar attı. Burada yapılan konuşmada, 200 güne yakındır İsrail'in çocuk, bebek, yaşlı, kadın demeden Filistinlilerin üzerine bomba yağdırdığına dikkati çekilerek, soykırımcı İsrail'in Eurovision'a davet edilmesi de iki yüzlülük olarak nitelendirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Çocuk Gazze Malmö İsveç Dünya Güncel Haberler

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

500

Yorumlar (25)

İbrahim Demirel:

İnsanlık, zalimin karşısında, mazlumun yanında olmayı gerektirir. Helal olsun Allah razı olsun hepimizde insallah.

253
150
yanıtYanıtla
semson 12:

bizim halkımız sanki İsrail'i destekliyor cıt yok ses yok TV karşında çayları yudumlayin afiyet olsun halkim

176
22
yanıtYanıtla
Ceto:

Malesef bizim turkiyede filistinden cok israil yanlisi var. Cok tuhaf

182
11
yanıtYanıtla
İfigenia Arslan:

Helal olsun insanlık budur

126
4
yanıtYanıtla
Genco:

Yüce Allah’ın ordusu illa müslüman insanlardan ibaret olacak diye bir kaide mi var ? Hayır, asla ! Allah’ın c.c, ordusu, bir bakmışsın çekirge sürüsünden, sivri sinek sürüsünden, kuş sürüsünden, fil sürüsünden ve şu gördüğümüz gayri müslümlerden.. Yüce Allah’ı zikreden sadece müslümanlar mı sanırsınız ? Hayır, asla.! Yaprağı sararıp tekrar yeşeren bir ağaç, doğup batan güneş, ay, yer ve gök arasındaki her zerre yüce Allah’ın ordusudur ve yüce Allah’ı zikreder.. Bu manzaradan İbret alın, ibret !

121
8
yanıtYanıtla
JY:

ANLAT ANLAT HEYECANLI OLUYOR.

yanıt9
yanıt108
Hasan Akdağ:

Bizdeki Yahudi ve siyonist sevici de az değil malesef.Hitler i daha iyi anlamaya başladım.Nazilere yıllarca kızmıştım varmış bir sebebi

yanıt13
yanıt1
Genco:

JY, inanmayı hiç denedin mi ? Bence inanmayı iste ve dene. “ Allah vermeyi istemeseydi, istemeyi vermezdi. “ sözünü daha önce duydun mu ? Bu güzel sözden yol al ve iste. yeter ki iste.. Emin ol, Allah c.c, huşu ile yapılan hiçbir duayı cevapsız bırakmaz..

yanıt46
yanıt4
MUSTAFA AKI:

Kimlik üzerindeki Müslümanlık kişiyi müslüman kılmıyor. Fiilleriyle kelimeyi şehadeti desteklemeyen gayret göstermeyen bir hayat tarzını yönelmiş kişi Müslüman değil. Diğer taraftan gayri müslim diye tabir ettiğimiz, dini farklı veya sözde ateist budizm gibi farklı olanlar da yönelimi merhamet esasına adanmış her insan Müslümandır.

yanıt12
yanıt0
Genco:

Yüreğinize sağlık Mustafa Ak hocam. anlatmaya çalıştığımı çok güzel özetlemişsiniz Allah sizden razı olsun. “ Göklerde ve yerde olanların tümü O’nu tesbih eder “ yazmamdaki amaç tam da buydu.. Allah c.c, kalbimizi islam dinimiz üzerine sabit kılsın inşaallah..

yanıt12
yanıt0
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title