Haberler

Aydınlı çift, atölyelerinde atıl eşyaları yeniliyor

Güncelleme:

AYDIN'da Mehmet Dizen (40) ve Dilek Dizen (35) çifti, evde atıl ağaç ve eşyaları yeniden kullanılabilir hale getiriyor.

AYDIN'da Mehmet Dizen (40) ve Dilek Dizen (35) çifti, evde atıl ağaç ve eşyaları yeniden kullanılabilir hale getiriyor. Hobi atölyesi açan çift, bölgedeki kadınlara da ücretsiz kurs imkanı sağlıyor.

İncirliova ilçesinde evli ve 4 çocuk babası Mehmet Dizen, çocuk giyim üzerine işlettiği dükkanını kapattıktan sonra evde hobi olarak atık ağaç parçalarını süs eşyasına dönüştürmeye başladı. Dizen, kendini bu konuda günden güne geliştirirken, eşi Dilek de evde yıpranan eşyaları kendi imkanlarıyla yeniden kullanılabilir hale getirmeye başladı. 1 yıl önce atölye açan çiftin yaptığı ürünler kısa sürede yoğun ilgi gördü. Atölyede, bölgede yaşayan kadınlar için ücretsiz kurs imkanı da sağlandı. Haftada bir gün atölyede çalışma imkanı bulan kadınlar, seramikten ahşap boyamaya kadar birçok konuda aldıkları eğitim ile atıl eşyaları yeniden kullanılabilir hale dönüştürüyor. Atölyede sergilenen ürünler 20 liradan 500 liraya kadar değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

'KENDİ EŞYALARINI YENİLEYEREK BAŞLADI'

Yeni eşya almak yerine evindeki yıpranmış eşyaları yenilemeye başladığını anlatan Dilek Dizen, "Yeni eşya almak maliyetli oluyor ancak kadınlar evde yenilik yapmayı seviyor. Ben de bu işe 3 yıl önce evimdeki eşyaları kendi imkanlarımla yenileyerek başladım. Daha sonra yaşadığımız bölgede bu tür ürünlerin yapıldığı ya da satıldığı bir yer olmadığı için atölye açmaya karar verdik. Atölyemizde hocamızın eşliğinde gerek buradaki ürünleri gerekse evlerinden getirecekleri ürünleri yenilemeleri için dersler veriyoruz. Boyalarla evlerindeki eşyaları çok farklı ve yepyeni bir hale dönüştürüyorlar. Farklı tekniklerle kursiyerlerin ufkunu daha da açmayı, yeniliklere açık olmalarını ve yeni ürünler yapmalarına aracı oluyoruz. Ortaya çıkan ürünleri kursiyerlerimiz için burada sergileyerek satışa sunabiliyoruz. Bazı kursiyerlerimiz sosyal medya hesaplarında da satışlarını gerçekleştirebiliyorlar" ifadelerini kullandı.

'EN İYİSİ IHLAMUR AĞACI'

Mehmet Dizen ise, "Evde hobi olarak ağaç oyma işine başladım. Açtığımız atölyede de bunu her geçen gün ilerleterek devam ediyorum. Bunu bir karakalem resim ya da bir yağlı boya tablo gibi düşünün. Ağaçları elle oyarak işlem yapıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş işlerden birisi. Keyifli ve çok zevkli ama bir o kadar da zahmetli bir iş. Her ağaç oyulabilir ama bu iş için en ideali ıhlamur ağacıdır. Ihlamur, çam, kavak ve benzeri ağaçları işliyoruz. Bir ürünün tamamlanması yaklaşık 2-3 gün zaman alıyor" dedi.

'AHŞAP BOYAMA EĞİTİMİ VERİYOR'

Efeler ve Koçarlı halk eğitim merkezlerinde eğitmenlik yapan Şafak Erdoğdu ise, "Kursiyerlerimize ahşap boyama eğitimi veriyorum. Teknik çalışıyoruz. Ahşap boyamanın tüm tekniklerini öğretiyorum. Bugün yaptığımız eğitimde ayna efektlerini kullandık. Burada seramikten ahşap boyamaya kadar her türlü imkan sağlanıyor. Kursa katılanlara tüm boyama işlerini öğretiyorum" diye konuştu.

'BOŞ VAKİTLERİMİ DEĞERLENDİRİYORUM'

Muhasebeci olarak çalıştığı işinden pandemi nedeniyle ayrılmak durumunda kaldığını dile getiren kursiyerlerden Ayşe Cihan da, "Boş vakitlerimi değerlendirmek için çok güzel bir fırsat olduğunu düşündüm. Ben bu kurslara 2 haftadır katılıyorum. Yeni katılsam da kendimi şimdiden geliştirmeye başladığımı hissediyorum. Ortaya aldığım kurslar sayesinde güzel şeyler çıkmaya başladı. İnşallah ilerleyen günlerde bu alanda kendimizi ilerletmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İncirliova Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Bakmadan Geçme

LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title