Haberler

Gaziantep'te Geri Dönüşüm İşçileri için Yenilikçi İş Modelleri Projesi Tanıtıldı

Güncelleme:

Gaziantep'te WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile Şahinbey Belediyesi iş birliğinde uygulanacak olan 'Geri Dönüşüm İşçileri için Yenilikçi İş Modelleri Projesi' tanıtıldı. Proje, geri dönüşüm işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirmeyi ve atıkların kaynağında ayrıştırılıp toplanarak verimliliği artırmayı hedefliyor.

Gaziantep'te WWF- Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile Şahinbey Belediyesi iş birliğinde uygulanacak ve Avrupa Birliğinin desteklediği "Geri Dönüşüm İşçileri için Yenilikçi İş Modelleri Projesi" tanıtımı gerçekleştirildi.

WWF- Türkiye Genel Müdürü Ömür Kula, Şahinbey Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, geri dönüşüm işçilerinin plastik ve zararlı atıkların doğaya karışmasını önleyerek doğa koruma adına çok önemli iş yaptıklarını söyledi.

Hanelerden çıkan ambalaj atıklarının en az yarısını geri dönüşüm işçilerinin toplayarak ekonomiye kazandırdıkları tahmin edildiğini ifade eden Kula, şunları kaydetti:

"Bu olmazsa aksi takdirde en iyi ihtimalle toprağa gömülecek, başka bir ihtimal de doğayı kirletecek. Bu atıkların toplanmasının önemini ne kadar vurgulasam azdır. Bu alanda çalışan herkesin daha insani koşullarda yaşamalarına ve çalışmalarına bir katkımız olursa ne mutlu bize. Hedefimiz burada oluşturacağımız iş modelini başka Belediyelere ve tüm Türkiye'ye taşımak."

Toplantıya kurum ve kuruluşların ilgili birimlerdeki temsilcileri katıldı.

Proje kapsamında atığın kaynağında ayrıştırılıp toplanmasıyla verimliliği sağlamak ve geri dönüşüm işçilerini kayıtlı sisteme dahil ederek yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Şahinbey Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı! MİLLİ MAÇ NE ZAMAN? #9917 İtalya Türkiye milli maçı ne zaman, hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda? #129349 Sıcaklıklar yakıp kavuracak! Sıcaklıklar kaç derece yükselecek? Bu yaz hava nasıl olacak? Bebeklerde fenilketonüri nedir? Fenilketonürili çocuklar nasıl beslenmeli?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title