Haberler

Eskişehir'de Artan Sahipsiz Köpekler Tedirginlik Yaratıyor

Güncelleme:

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde son aylarda sayıları artan sahipsiz köpekler, özellikle yaşlıları ve çocukları tedirgin ediyor. Mahalle sakinleri, köpeklerin toplatılmasını istiyor.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde son aylarda sayıları artan sahipsiz köpekler, özellikle yaşlıları ve çocukları tedirgin ediyor.

75. Yıl Mahallesi sakinleri, zaman zaman insanlara saldıran, kaldırım ve parklarda tehlike oluşturacak şekilde dolaşan köpeklerin toplatılmasını istiyor.

Mahalle sakinlerinden Özlem Apaydın, AA muhabirine, 14 yıldır bölgede yaşadığını, son yıllarda sahipsiz köpeklerden dolayı çocukların sokağa çıkamadığını söyledi.

Yaşanan sorun nedeniyle okula giden çocuklarına servis tutmak zorunda kaldığını belirten Apaydın, şöyle devam etti:

"Ortaokula giden kızım için 8 senedir servis ücreti ödüyorum. Bir kızım daha var, ona da servis tutmak zorundayım. Ortaokula bisiklete binip gidebilir aslında ama köpekler olduğu için hiçbir çocuğumuz bakkala, markete gidemiyor. Oyun alanı diye bir şey yok. Gezdiğinizde görebilirsiniz, hiçbirinde çocuk yok. Çünkü köpek var orada, onlar yatıyorlar, oynuyorlar, boğuşuyorlar. Biz çocuğumuzu götürürsek, orada beklersek 5 dakika oynar. Mahallenin her yeri oyun alanı ama oralarda köpekler yatıyor."

Apaydın, sahipsiz köpeklerin mahallede genç yaşlı, kadın erkek, çocuk, herkes için çok önemli bir tehlike oluşturduğunu vurguladı.

Köpeklerin kendilerine ve komşulara zarar verdiğini anlatan Apaydın, "Adam işten gelmiş, yemek yiyip geri gidecekmiş fakat 15 köpek arasına almış, zor çıkmış. Mahallemizde köpeklerle ilgili çatışma çok olduğu için kimse kimseye bir şey demiyor, müdahale etmiyor, herkes sessiz kalıyor. Tek isteğimiz barınak yapılması." dedi.

"Belli bir alan yapılırsa daha iyi olur"

Zehra Üstün de sahipsiz köpek yoğunluğu nedeniyle gündelik hayatlarının aksadığını dile getirdi.

Önceki yıllarda köpeklerin bir çocuğu ısırdığını aktaran Üstün, bu olaydan sonra hayvanların toplatılması için ilgili kurumlara başvurduklarını bildirdi.

Köpekler yüzünden herkesin tedirgin olduğuna dikkati çeken Üstün, şunları kaydetti:

"Sahipsiz köpeklerden dolayı çok şikayetçiyiz. Geçen sene benim yaşadığım apartmanın önünde 3 kişi köpekler tarafından ısırıldı. ya köpeklere bakılsın ya da buradan götürülsün, başka çare yok. Dışarı çıkamıyoruz. Markete gidemiyoruz. Çocuklar okula yürüyerek, bisikletle veya motosikletle gidip gelemiyorlar. Buna bir an önce çare bulunmalı. Belediye gelsin ya bir kulübe yapsınlar ya da köpekleri götürsünler."

Güllü Güleç ise sahipsiz köpeklerin insanlarla iç içe olmaması, yaşayabilecekleri alanların belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Mahallelerine başka yerlerden köpeklerin getirilip bırakıldığını öne süren Güleç, "Belli bir alan yapılırsa daha iyi olur. En azından yardım edecek insan, belli bir alan olursa daha iyi yardım eder. Mesela ben hazırladığım belirli bütçeyle oraya yardımımı yaparım ama neden kıyıya köşeye, ağaçların, elektrik direklerinin altına yemeğimi dökeyim." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Odunpazarı Eskişehir Çocuk Hayvan Hakları Çevre Yaşam Güncel Haberler

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Bakmadan Geçme

BİM AKTÜEL KATALOĞU 3-6 HAZİRAN YAYINLANDI | BİM bu hafta katalog ürünleri neler? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programı nedir? Hakkari Belediye Başkanı Akış'ın yerine kim atandı? Hakkari Belediye Başkanı kim? ALİ ÇELİK KİMDİR? Hakkari Valisi Ali Çelik kimdir, kaç yaşında, yeni görevi ne? Kira zam sınırı ne zaman kalkacak? Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı? Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılabilir? İL DIŞI BAŞVURU EKRANI! Öğretmen il dışı atama başvuruları başladı mı, başvuru ekranı ne zaman açılacak? Et fiyatları neden düştü? 1 kilo et kaç TL 2024? Inditex indirimi ne zaman 2024? Inditex Haziran ayı indirimleri ne zaman başlayacak? Hangi markalara indirime girecek? HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE KAÇ OLDU? 2024 Haziran kira artışı ve kira zammı ne kadar olur? Hakkari Belediye Başkanı kimdir? Hakkari Belediye Başkanı neden gözaltına alındı, olay ne? Mayıs ayı enflasyon oranı ne? Mayıs ayında enflasyon yüzde kaç arttı? MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI! Beş aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak? TÜİK MAYIS ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI! 2024 Mayıs ayı enflasyon ne kadar, yüzde kaç oldu? 2024 YKS SINAVA GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA! YKS ne zaman, saat kaçta? Kurban Bayramı'nın 1 günü hava nasıl olacak? İstanbul'da Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?
Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title