Haberler

İzmir'de El Emeği Ürünler Festivali Renkli Geçti

Güncelleme:

İzmir Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen festivalde birbirinden güzel el emeği ürünler sergilendi. Festival, kursiyerler, eğitmenler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Yeliz Ünal, festivalin amacının halkı eğitim çalışmalarıyla daha da bilinçlendirmek olduğunu belirtti.

İzmir'de birbirinden güzel yüzlerce el emeği ürün festivale renk kattı

İZMİR - İzmir Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaygın Eğitim Festivali, kursiyerler, eğitmenler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Rengarenk, birbirinden farklı yüzlerce ürünün bulunduğu sergiyle ilgili konuşan Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yeliz Ünal, "25 bin kursiyerimiz var ve vatandaşlarımızın da burada olmasını bekliyoruz. Yaygın eğitim kurumlarında yapılan çalışmaları halkla bir araya getirerek onları bu konuda daha da bilinçlendirmek, halkın bu çalışmalara daha da fazla katılımlarını sağlamayı amaçladık" dedi.

İzmir Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaygın Eğitim Festivali, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi alanında dün başladı ve bugün ile yarın da ziyaret edilebilecek. Onlarca eğitmen ve kursiyerin olduğu festivalde, birbirinden renkli ve farklı ürünler göz kamaştırıyor. Festivale; Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ve çok sayıda protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katılım gösterdi.

"Geniş katılımlı örnek bir festival düzenliyoruz"

Festivalle ilgili görüşlerini dile getiren Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yeliz Ünal, "Yapay zekayla giriş yaptık. Türkiye'de ilk defa kare kod ile ön kayıt çalışmasını Bornova Halk Eğitim Merkezi olarak başlattık. Geri dönüşüm kampanyalarımız ve sosyal sorumluluk çalışmalarımız var. Girişteki ilk standımızda organ bağışı kabul ediyoruz. Ayrıca robotik kodlamayla ilgili çocuklarımızın yapmış olduğu çalışmalar var. Bir diğer masada tamamen çöpe atılmış kağıtlardan, evlerde kullanabilecek dekoratif ürünler elde ediyoruz. Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi gibi yerlerden çöplere atılan derileri alarak onlardan cüzdan, çanta gibi 1. sınıf ürünler oluşturduk. 25 bin kursiyerimiz var ve vatandaşlarımızı da buraya bekliyoruz. Yaygın eğitim kurumlarında yapılan çalışmaları halkla bir araya getirerek onları bu konuda daha da bilinçlendirmek, halkın bu çalışmalara daha da fazla katılımlarını sağlamayı amaçladık. Özel eğitim öğrencilerimizin, okullardaki öğrencilerimizin ve birçok hastanenin de bizimle iş birliği içerisinde olduğu geniş katılımlı örnek bir festival düzenliyoruz" dedi.

"Sergimiz tamamen halkımıza açık"

Halk Eğitim Merkezinde bütün kış boyunca yapmış olduğumuz çalışmalarımızı sergimiz aracılığıyla paylaşıyoruz diyen kursiyer Melis Yarbasan, "Sergimiz tamamen halkımıza açık. Bornova Halk Eğitim Merkezimin tüm kadınlara sunmuş olduğu çok güzel bir eğitim söz konusu burada. Burasının dışında diğer stantlarımızda da farklı el işi ürünlerimiz var. Arkadaşlarımızın el emeği göz nuruyla yapmış oldukları şapka, atkı ve daha birçok üretilen ürünleri sergilemiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çok güzel işler çıkartıyoruz"

1,5 yıldır Bornova Halk Eğitim Merkezinde su kabağı kursuna gittiğini ifade eden kursiyer Dilek Kanova, "Kursumuzda almış olduğumuz birçok eğitimin sonunca hazırlamış olduğumuz bir sergimiz var. Su kabağı üzerinde çeşitli teknikler kullanarak yapmış olduğum Atatürk işlemeli bir ışıklı lamba olarak kullanılabilen ürünüm var. Sergimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" diye konuştu. El Sanatları öğretmeni olan ve 4 yıldır usta öğretici olarak bu işi yaptığını kaydeden Bahar Çağlan ise "Su kabağı, makrome, Punch, Ebru Sanatı üzerine eğitimler veriyorum. Su kabağı kursunda 25'e yakın öğrencim var. Matkap ve uçlarımızla birlikte çok güzel teknik işler yapıyoruz. Makromeden de öğrencilerimle iplerden örme teknikleriyle çok güzel işler çıkartıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimle birlikte çok verimli bir dönem geçirdik"

2 yıldır eğitim gördüğünü söyleyen kursiyer Gönül Kaygusuz, "Camları keserek ve boyayarak cam mozaik işlemeciliği yapıyorum. Yaparken boyaların birbirini tonajlamasına, camlarımızın düzgün kesimine, derzleme olayımız ve ayrıntılar bu işçiliğin teknik kısımları. 2 ayda tabloyu tamamladım" şeklinde ifade etti. 30 aktif öğrencisiyle birlikte yılsonu sergisinde olduklarını belirten eğitmen Gamze Çelik de, "Bütün tablolarımız, işlerimiz masa üzerinde sergide. Öğrencilerimle birlikte çok verimli bir dönem geçirdik. Başvuru yapmak isteyen tüm öğrencilerimizi Bornova Halk Eğitim Merkezi Cam Mozaik kursuna beklemekteyim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bornova İzmir Sanat Kültür Etkinlik Genel Kültür Sanat Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title