Haberler

Türkiye-Mısır İlişkileriyle Turizm Hareketliliği Artıyor

Güncelleme:

Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin normalleşmesiyle birlikte turizm akışında önemli artış yaşanıyor. Türk turistlerin Mısır'a olan ilgisi ve Mısır'ın turizm altyapısına yaptığı yatırımlar sayesinde turist sayısının artması bekleniyor.

EMİRHAN YILMAZ/MEHMET SELÇUK GÜÇLÜ - Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başlamasıyla iki ülke arasındaki turizm hareketliliğinde de artış gözlemleniyor.

Türkiye ve Mısır ilişkilerinin normalleşmesi ardından iki ülke arasındaki turizm akışı da olumlu etkilendi.

Bu kapsamda, Türkiye'den Mısır'a giden Türk vatandaşlarına sağlanan vize kolaylığıyla ülkeye giden turist sayısında önemli artış kaydedildi.

Öte yandan, ülkede turizmi hareketlendirmek için altyapı çalışmalarına önem verilmesi ve turist destinasyonlarının çeşitlendirmesi de Mısır'a ilgiyi artırdı.

"Mısır, hem altyapı hem de teşvik anlamında önemli gelişimler kaydediyor"

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mısır Turizm Otoritesi Üst Yöneticisi (CEO) Amr el-Kady, "Bu yılın ilk 4 ayında 80 bin civarında Türk turist ağırladık, yıl sonuna doğru 250 bin Türk turistin Mısır'ı ziyaret etmesini bekliyoruz." dedi.

Mısır hükümetinin turizm için birçok girişimi olduğunu aktaran el-Kady, en önemlisinin altyapı çalışmaları olduğunu dile getirdi.

Kady, "Artık yollar, otobanlar, havaalanları, oteller gibi altyapılarda çalıştığınızda bu vatandaş için iyi olduğu kadar turistler için de iyi. İkincisi, otel yapımına yönelik yeni bir yatırım teşvikimiz var. Yeni bir otel inşa ettiğinizde ancak bunu hızlı bir şekilde yaparsanız, size faiz oranınızın bir kısmı ödeniyor. Bankanıza gidersiniz, kredi alırsınız, faiz öderseniz, hızlı inşa ederseniz hükümet size düşen payı, aslında faiz oranının neredeyse yüzde 40'ını öder." diye konuştu.

Turistler için de havacılığı teşvik programlarının olduğunu ifade eden el-Kady, bunun da Mısır havalimanlarına uçuşu olan her hava yolunun masraflarının bir kısmını karşıladıkları anlamına geldiğini vurguladı.

Kady, "Böylece uçuşu daha az maliyetli hale getiriyoruz. İşte bu şekilde turistlerin gelmesini kolaylaştırıyor ve daha ucuz hale getiriyoruz." dedi.

Mısır'da devam eden altyapı çalışmalarında değinen el-Kady, bunların yüzde 70'inin yapıldığı, hatta bazı bölgelerde bittiği bilgisini paylaştı.

Kady, "Ama artık hissedebiliyoruz, yollarımız hazır. Yüksek hızlı trenimiz 12 ay sonra açılacak. Herhangi bir Avrupa şehrinde olduğu gibi yüksek hızlı. Sadece 5 yılda inşa edilen yeni bir başkentimiz var. Ofislerimiz bir yıldır bu yeni başkente taşınıyor. Yani çalışmaların çoğu artık bitmek üzere." ifadelerini kullandı.

Mısır'daki turistlere yönelik programları da anlatan el-Kady, şöyle devam etti:

"Şarm eş-Şeyh'e daha fazla odaklanmak istiyoruz. Gouna veya Luksor'a daha fazla odaklanmak istiyoruz ve buna daha fazla teşvik veriyoruz. Gazze'deki duruma rağmen yolcuların sayısı düşmedi. Evet, bu herkesi etkiliyor. Rusya-Ukrayna savaşı, sonra Gazze'deki durum, hepsi seyahati etkiliyor. Ancak Mısır'da çok fazla etkilenmedik."

Amr el-Kady, Türkiye pazarına yönelik çok farklı ürünlerinin olduğunu da aktardı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye turist Mısır Turizm Ekonomi Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title