Haberler

"Pırlantanın Borsaya Alınması" Fikrine Mücevhercilerden Destek

Pırlantada ÖTV sorununun, "ürünlerin borsaya alınarak çözülmesi" fikrine ihracatçılardan olumlu tepki geldi İMMİB Başkanı Güner: ''Geçmişte altın, borsa kanalıyla Türkiye'ye girmiş ve piyasaya dağılmıştı. Pırlanta için de aynı uygulama neden söz konusu olmasın''

Erdal Çelikel - Yurt içinde üretilen pırlanta üzerinden alınan yüzde 20 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulamasının, ürünleri borsaya alarak sonlandırma teklifine mücevher ihracatçılarından olumlu tepki geldi.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez'in mücevher ihracatçısının şikayet ettiği "yurt içinde üretilen pırlanta üzerinden ÖTV alınması sorununun ürünlerin borsaya alınarak çözülebileceğine" ilişkin açıklamalarına mücevher ihracatçıları sıcak bakıyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği (İMMİB) Başkanı Ayhan Güner, pırlantanın borsaya alınmasının ÖTV sorununun giderilmesinde çok etkili olacağını belirterek, "İthal ürünler için vergi yükümlülüğü olmamasına karşın yerli üretici yüzde 20 vergi ödemek zorunda. Geçmişte altın, borsa kanalıyla Türkiye'ye girmiş ve piyasaya dağılmıştı. Pırlanta için de aynı uygulama neden söz konusu olmasın" dedi.

Pırlantanın borsada işlem görmesi için ayrıca bir kanun çıkarmaya gerek olmadığını dile getiren Güner, uygulamanın sektörün kayıt altına alınması anlamında da önemli bir adım olacağını ifade etti.

"Hükümet konuyu ele almalı"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, değerli taşta ÖTV'nin önemli bir engel olduğuna ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Güner, son 1,5 yıldır bu konuyla yakından ilgilendiklerini ancak kamuoyunun olayın öneminin yeni farkına varmaya başladığını belirtti.

ÖTV'nin değerli taş üretim ve ihracatının önünde ciddi bir engel oluşturduğunu anlatan Güner, "Sonuçta biz, istihdam yaratmak, insan çalıştırmak istiyoruz. Dünyadaki elmas borsalarında ÖTV uygulaması yok. Hükümetin bu konuyu ele alması lazım" diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kıymetli ve yarı kıymetli taşları da içeren değerli maden ithalatı bu yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 4 katına çıkarak (yüzde 302)  2,6 milyar dolara ulaştı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul Erdal Çelikel Ayhan Güner Ali Dönmez Ekonomi Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title