Haberler

Denizli İhracatçılar Birliği Hometex 2024 Fuarı'na Katılıyor

Güncelleme:

İstanbul Fuar Merkezinde başlayan Hometex 2024 Fuarı'nda Denizli'den 103, Uşak'tan 6 olmak üzere Denizli İhracatçılar Birliği üyesi toplam 109 firma katılımcı olarak yer alıyor. Denizli İhracatçılar Birliği'nin (DENİB) info stant ile katılım sağladığı ve 5 gün boyunca devam edecek fuarın açılış töreninde değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ev tekstili sektöründe Denizli'nin önemini vurgulayarak, ihracat rakamları hakkında bilgi verdi.

İstanbul Fuar Merkezinde başlayan Hometex 2024 Fuarı'nda Denizli'den 103, Uşak'tan 6 olmak üzere Denizli İhracatçılar Birliği üyesi toplam 109 firma katılımcı olarak yer alıyor.

Denizli İhracatçılar Birliği'nin (DENİB) info stant ile katılım sağladığı ve 5 gün boyunca devam edecek fuarın açılış töreninde değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu şunları söyledi:

"Ev tekstili sektöründe dünyanın önde gelen firmalarını ağırlayan ve bu sene 28'incisi düzenlenen Hometex 2024 Fuarı'nda bir kez daha yerimizi alarak sektörümüzü temsil ediyoruz. Tekstil-konfeksiyon Denizli'de istihdama sağladığı katkıyla, ilimizin toplam ihracatından aldığı yüzde 30'un üzerinde payla ve gelişmiş alt yapısıyla her daim lokomotif sektör olarak hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. Fuar katılımcısı firmalar, sürdürülebilir üretim anlayışıyla gerçekleştirdikleri ev tekstili ürünlerini ve kaliteyle oluşturdukları farkı çeşitli ülkelerden gelen alıcıların beğenisine sunmaya başladı"

Denizli havlu, bornoz ve nevresim ihracatında Türkiye'de ilk sırada

İhracat rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Hüseyin Memişoğlu:

"2023 yılında Denizli'nin tekstil-konfeksiyon ihracatı 1,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Tabii ki Denizli için ev tekstili ayrı bir noktada konumlanıyor. Özellikle alt grup bazında incelediğimizde, havlu, bornoz ve nevresim ihracatında ilimiz Türkiye'de zirvede yer alıyor. Ülke genelinde toplam havlu ihracatının yüzde 75'i, toplam bornoz ihracatının yüzde 66'sı ve toplam nevresim ihracatının yüzde 55'i Denizli'den yapılıyor. Bu ürün gruplarında ihracatın oldukça katma değerli gerçekleştiğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Denizli genelinde ihracat birim fiyatı 2,1 dolar seviyelerindeyken, havlu, bornoz ve nevresimde ihracat birim fiyatının 10,48 dolar olduğunu görüyoruz. Bu veriler, Denizli'nin ev tekstili sektöründeki gücünün, köklü geçmişinin ve ihracat potansiyelinin önemli bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

DENİB iletişim ve tanıtım faaliyetlerine devam ediyor

Uluslararası alıcılarla yüz yüze temasın önemini vurgulayan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, "Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren üye firmalarımızın tüm dünyada bilinirliklerini artırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle, Hometex 2024 fuarının tüm katılımcılar için bereketli ve verimli geçmesini diliyorum. DENİB'de görevli çalışma arkadaşlarımız her türlü destek için fuar süresince sahada hazır olacaklar. Son olarak, üye firmalarımızın toplantı organizasyonları için DENİB standını kullanabileceklerini bir kez daha hatırlatmak isterim" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul İhracat Denizli Uşak Ekonomi Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Bakmadan Geçme

Yalan3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak?
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title