Haberler

Kırgız işadamının satın aldığı sürat teknesi tır üstünde İstanbul'a geri gönderildi

Güncelleme:

Kırgız işadamı tarafından Türkiye'den satın alınan ve Rusya'ya götürülmek üzere yola çıkan sürat teknesi, arıza yapınca tır üstünde İstanbul'a geri gönderildi.

Kırgız işadamı tarafından Türkiye'den yaklaşık 500 bin Euro'ya ikinci el olarak satın alınan ve Rusya'ya götürülen sürat teknesi, arıza yapıca yolculuğuna tır üstünde bitti. Tıra yüklenen tekne, deniz yoluyla Rusya'ya değil, kara yoluyla İstanbul'a gönderildi.

Rusya'nın Soçi şehrinde yaşayan ve ismi açıklanmayan Kırgızısiztan'lı bir işadamı İstanbul'un Tuzla ilçesindeki bir firmadan yaklaşık 500 bin Euro bedelle ikinci el 12 metrelik sürat teknesi satın aldı. Kırgız işadamı, sürat teknesini getirtmek amacıyla 2 Rus kaptan ile anlaşarak Türkiye'ye gönderdi. Tekneyi teslim alan Rus kaptanlar, yaklaşık 20 gün önce yola çıktı. Önce Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde arıza yapan sürat teknesi, çağrılan servis ve uzman ekipler tarafından onarılarak, yeniden yol koyuldu. 15 gün önce yine arıza yapan sürat teknesi Bartın'ın Amasra Limanı'ına sığındı. Çağrılan teknik servis ve uzman ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, arızanın sebebi belirlenemedi. Makine ve dümen kısmındaki arıza nedeniyle hareket ettirilemeyen sürat teknesinin kara yoluyla İstanbul'a götürülmesi kararı alındı.

Vinçle denizden kurtarma operasyonu

Teknenin İstanbul'a götürülmesi için yaklaşık 120 bin TL'ye bir tır tutan firma, teknenin denizden alınması için vinç ve kızak temin etti. Yaklaşık 2 saat süren bir çalışmada vinçle kaldırılarak denizden çıkarılan tekne, tırın dorsesine konulan kızağa yerleştirildi.

Özel halatlar ve rampalar yardımıyla tırda sabit kalması sağlanan tekne, yapılan gümrük işlemlerinin ardından kara yolu ile yaklaşık 450 kilometre uzaklıktaki İstanbul'un Tuzla ilçesine doğru yola çıkarıldı. Teknedeki arızalar nedeniyle Ereğli ve Amasra'da mahsur kalan Rus kaptanlar ise teknenin gönderilmesinin ardından karayolu ile yeniden İstanbul'a doğru hareket etti. Öte yandan teknenin bir süre önce kazalı bir şekilde Bulgaristan'dan satın alınarak Türkiye'ye getirildi, yenilenerek yapılan bakım ve onarımların ardından satışa çıkarıldığı öğrenildi. Türkiye'deki ilk yolculuğunda sadece 70 deniz mili yol gidebilen sürat teknesi, yolculuğuna tır üstünde devam edebildi. Tekne, Rusya'nın Soçi kenti yerine yolculuğun başladığı İstanbul'un Tuzla ilçesine geri götürüldü. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Türkiye Rusya Denizcilik Ulaşım 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı!
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title