Haberler

Komşusunun kedisini 4. kattan atan acımasız kadının hapsi isteniyor

Güncelleme:

Komşusunun "Şirine" isimli kedisini tekmeleyerek 4. kattan aşağı attığı atan Elanur Pilici isimli şahsın yargılanmasına başlandı. Duruşma 2 Temmuz'a ertelendi. Müşteki Fatma Aydın, kedisinin balkondan sanığın balkonuna geçtiği sırada saksıyı devirdiğini, bu durumun sanığı sinirlendirdiğini ve güvenlik kamerasının olmadığı bahçe tarafından aşağı atıldığını söyledi.

Küçükçekmece'de "Şirine" isimli kediyi tekmeleyerek camdan aşağı atıp yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Elanur Pilici'nin yargılanmasına başlandı.

Küçükçekmece 23. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müşteki Fatma Aydın, taraf avukatları ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları katıldı. Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı 2 Temmuz'a erteledi.

SAKSIYI DEVİRDİ DİYE

Müşteki Fatma Aydın, Şirine adındaki kedinin kendi kedisi olduğunu, sanıkla komşu olduklarını ve olay günü işi olduğu için kedisini karşı komşusuna bıraktığını anlattı. Aydın, kedisinin balkondan sanığın balkonuna geçerek saksıyı devirdiğini söyleyerek, "Sanık komşumun kapısını çalmış. Ardından evden çıkan kediyi koridorda tekmelemiş. Tanık olan kişi bu durumu görmüş ve tepki göstermiş. Sanık kediyi tekmeleriyle koridorun diğer tarafına götürmüş. Kameranın olmadığı bahçe tarafından kedimi aşağı atmış. Kedimi bahçede ağaçların arasında vücut ısısı düşmüş şekilde buldum. 72 saat yoğun bakımda kaldı. Şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı 2 Temmuz'a erteledi.

HAPSİ İSTENİYOR

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay günü İlay Argun isimli kişinin müşteki Fatma Aydın'a ulaştığı ve sanık Elanur Pilici'nin müştekiye ait kediyi tekmeleyip camdan aşağıya attığını söylediği anlatıldı. İddianamede ifadesine yer verilen sanık Elanur Pilici'nin, kediye sinirlendiğini ancak tekme atmadığını söylediği belirtildi.

Hazırlanan iddianamede sanık Elanur Pilici hakkında, "Hayvanlara işkence yapmak veya acımasız ve zalimce muamelede bulunmak" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

ADLİYE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Duruşma sonrası Küçükçekmece Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında konuşan Fatma Aydın, şüphelinin psikolojik problemleri olduğuna değinerek, "Sabah saat 07.00 sıralarında evimizin kapısını tekmeleyerek, küfür ve hakaret ederek kapımızı çalıyor. Görgü tanığı İlayda Akgün kapımızı açıyor. Hakaretler ediyor kedi o sırada koridora çıkıyor ve kediye işkence yapmaya başlıyor bilerek ve isteyerek. Bunu görgü tanığının gözleri önünde yapıyor. Boşluğa kadar kediyi tekmeliyor. Ondan sonra da görgü tanığının gözleri önünde kucağına alıp 4. kattan aşağıya zemine atıyor. Bu suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmiyor. Tekmelediğine dair kamera görüntüleri var. Kediyi attığı yer müstakil bahçe katı olduğu için kamera görüntüleri yok. Olay bu şekilde oluyor. Psikolojik problemleri var. Ramazan ayında bize de çok bulaştı kendisi. Yemek kokularından, her şeyden rahatsız olup çıkıp koridorlarda bağıran bir insan" dedi.

"ÇELİŞKİLİ İFADELERİ VAR"

Aydın'ın avukatı Hafize Hilal Koçak ise, "Sanığın tek bir savunması yok. Çelişkili ifadeleri var. Birisinde kediyi sadece karşıdan gördüğünü, ve kedinin kendisinden korktuğu için kendi kendine aşağı atladığını söylüyor. Bir sonrakinde müştekinin kedisi olduğu için sinirlendiğini ama tekmelemediğini belirtmiş. Bir sonrakinde ise balkonuma geçti, saksılarımı kırdı bu sebeple sinirlendim demiş. Ama gariptir ki aynı saksılar için müvekkilimden de şikayetçi olmuştur. Dediğim gibi sanık bir türlü hayvanın iyiliği ya da hayvanla ilgili herhangi bir beyanda bulunmuyor. Sürekli çelişkili ifadeler vererek hatta iftira niteliğinde beyanlarda bulunarak suçtan kurtulmaya çalışıyor. Çelişkili ifadeleri olduğu için mahkemece dikkat alınmaması gerektiği de aşikar" ifadelerini kullandı.

MASUM KEDİYE BİR DE İFTİRA ATIYOR

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatı Bahtiyar Güner ise, "Sanığın kendini savunmaktan ziyade masum kediye iftira attığı ve bu yolla kendisini haklı görerek cezadan kurtulmaya çalıştığı görüldü. Dosyanın geneline baktığımızda suçun oluştuğu kamera kayıtlarıyla tanık beyanları sabit. Dolayısıyla şu an bu aşamada savcının mütalaa vermesini bekliyoruz. Suçun en ağır şekli gerçekleşti, hayvan yüksekten düşüyor. Daha sonra müdahale edilmiyor, yetkili makamlara bildirilmiyor. Buna ilişkin de en ağır cezanın verilmesi için dosyanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Küçükçekmece Şirine Bahçe Aydın kedi Hayvan Hakları Hukuk 3.Sayfa Yaşam Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500

Yorumlar (4)

sem sem:

Bu olay için demiyorum asla zarar vermem ama hayvan sahipleride besledikleri hayvanlara sahip cıkmalı benimde komşumun kedisi çatıdan benim balkonuma kaçmış ve gece saat 2 de evimde kedi dolaşıyor öyle korktumki ve bu durum defalarca tekrarladı defalarca uyardım değişen birşey olmadı ve ben balkon kapımı açamaz oldum sen kedi seviyorsun diye ben katlanmak zorundamıyım

24
7
yanıtYanıtla
ali ihsan çakır:

Sondaki kedinin pozu ne kadar güzel ve anlamlı değil mi? Yandaki insan meymenetsizinden bin kat daha bakılası.

13
6
yanıtYanıtla
sem sem:

meymenetsiz dediğin kedinin sahibi ona bakan onun hakları için savaşan insan bence sen ne okudugunun ne de neye baktıgının farkında değilsin

yanıt5
yanıt2
Yusuf Kanat:

adam öldürsün bu kadar ceza almazsın ya bu Türkiye'de hayvana verilen değer insanlara verilmiyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title