Haberler

Ekonomist Korhan Berzeg, benzer kaderi taşıdığı babasının yanına defnedilecek

Güncelleme:

Balıkesir'in Gönen ilçesinde kaybolan ve yaklaşık 1 yıl sonra kemik parçaları bulunan ekonomist Korhan Berzeg'in defni için tarih ve yer belirlendi. Kesin ölüm nedeni belirlenemeyen Berzeg, 27 Mayıs Pazartesi günü Gönen ilçesi Armutlu Mahalle Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığında babasının yanına defnedilecek. Berzeg'in babası Muhsin Berzeg'in ise Iğdır'da asker olarak görev yaparken vefat ettiği ve kemiklerinin Gönen'e getirildiği ortaya çıktı.

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi'ndeki evinden ayrıldıktan sonra kaybolan ve yaklaşık 1 yıl sonra kemik parçaları bulunan Ekonomist Korhan Berzeg'in ne zaman ve nerede defnedileceği belli oldu.

Ekonomist Korhan Berzeg'e ait şimdiye dek bulunan tüm delillerin İstanbul Adli Tıp tarafından incelenmesi tamamlandı ancak kesin ölüm nedeni belirlenemedi. Bunun üzerine Korhan Berzeg'in defni için harekete geçildi.

Ekonomist Korhan Berzeg babasının yanına defnedilecek

BABASININ YANINA DEFNEDİLECEK

Ünlü ekonomist Berzeg'in naaşı, Gönen'de defnedilecek. Korhan Berzeg, 27 Mayıs Pazartesi günü Armutlu Mahalle Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığında babasının yanına defnedilecek.

"KESİN ÖLÜM NEDENİ TESPİT EDİLEMEDİ"

Adli Tıp'tan gelen rapordaki bilgilerde, "Olay yeri özellikleri bilinmeksizin mevcut kemiklerdeki muhtemel hayvan müdahalesine bağlı doku kayıpları, ağırlık ve yoğunluk kaybı, yumuşak dokuların mevcut olmaması gibi bulgular dikkate alındığında, kesin olmamakla birlikte bulundukları tarih itibarıyla 3-12 aylık bir zaman aralığında ölmüş bir kişiye ait olabileceği, dolayısıyla mevcut postmortem bulguların 17/06/2023 tarihinde kaybolma hikayesi ile uyumlu olduğu, ancak kemiklerdeki morfolojik değişimlerin gömü şekli, hayvan müdahalesi, çevresel şartlar gibi birçok faktöre bağlı değişiklik göstermesi nedeniyle kesin ölüm zamanının tespit edilemediği, yapılan makroskopik incelemede; mevcut uzun kemiklerdeki tüm doku kayıpları ve kemik defektlerinin hayvan müdahalesi ile husulünün mümkün olduğu, olay yeri görüntüleri ile birlikte değerlendirildiğinde; üzerinde yer yer hayvan müdahalesine bağlı kemik doku defektleri mevcut olan kafatası parçalarındaki künt travmatik nitelikteki kırıkların daha ziyade yüksekten düşme sonucu meydana gelebileceği, ancak kemik doku eksiklikleri ve yumuşak dokuların mevcut olmaması sebebiyle kişinin kesin ölüm sebebinin tespit edilemediği" ifadelerine yer verildi.

Ekonomist Korhan Berzeg babasının yanına defnedilecek

BABA İLE OĞLUNUN KADERİ BİRBİRİNE BENZER

Öte yandan Korhan Berzeg'in babasıyla benzer bir sonu paylaştığı ortaya çıktı. Eczacı yüzbaşı olarak Iğdır'da görev yapan, Korhan Berzeg'in babası Muhsin Berzeg'in, İstanbul'a tayininin çıktığı gün Korhan Berzeg'in doğduğu ve birlikteki arkadaşlarına oğlunun doğumu şerefine yemek vermek için görevini 1 gün daha uzattığı belirtildi. Ertesi gün İstanbul'daki birliğine gidecek olan Muhsin Berzeg'in yatağında ölü bulunduğu öğrenildi. Iğdır'da defnedilen Muhsin Berzeg'in kabrinin olduğu mezarlıktan yol geçtiği için, yakınları tarafından alınan kemiklerinin Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi'ne getirilerek burada defnedildiği belirtildi. Ceset bütünlüğü olmayan Korhan Berzeg'in de 84 yıl önce ölen babası gibi sadece kemikleri toprağa verilebilecek.

Ekonomist Korhan Berzeg, benzer kaderi taşıdığı babasının yanına defnedilecek

NE OLMUŞTU?

Balıkesir'in Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi'ndeki evinden 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü yapmak için köpeği "Tina" ile ayrıldıktan sonra haber alınamayan ekonomist Korhan Berzeg (83) için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda çalışma başlatılmıştı. Ekipler, Armutlu ve çevresindeki ormanlık bölgenin yanı sıra yakın mahallelerde, su kuyuları, dere yatakları ve mağaralarda günlerce Berzeg ve köpeğini aramış ancak herhangi bir ize rastlayamamıştı.

Geyikli ile Armutlu mahalleleri arasında 29 Ağustos'ta bir vatandaşın fark ettiği köpeğin "Tina" olduğu, Berzeg ailesi tarafından teşhis edilmişti. Köpeğin, sağlıklı ve bakımlı olduğu belirlenmişti. Küresel konumlama sistemi (GPS) cihazı takılan köpeğin araziye bırakılmasından da herhangi bir sonuca ulaşılamamıştı. Armutlu'ya yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıkta, 23 Nisan'da, mahalle sakinleri tarafından kemik ve kıyafet parçaları ile kimlik ve banka kartları bulunarak, ekipler tarafından incelemeye alınmıştı.

Ekonomist Korhan Berzeg babasının yanına defnedilecek

Korhan Berzeg'in eşi Angela ve kızı Nisa Berzeg Gönen'e gelerek DNA örnekleri vermiş, bu numuneler laboratuvar incelemesi için İstanbul'a gönderilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan çalışmada, kemik parçalarından alınan DNA'nın Nisa Berzeg'den alınan DNA ile eşleştiği tespit edilmişti. Aramalar 30 Nisan'da sonlandırılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Korhan Berzeg Balıkesir İstanbul Armutlu Iğdır Gönen Baba Adli Tıp 3.Sayfa Güncel Haberler

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Özgür Özel'den Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki: Bu halkın iradesini yok saymaktır

Özgür Özel'den Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki: Bu halkın iradesini yok saymaktır

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title