Haberler

Görüntüler ortaya çıktı! İstiklal'i kana bulayan kadın terörist, patlama sonrası Küçükçekmece'ye bu araçla taşınmış

Güncelleme:

Taksim'de 6 vatandaşımızın can verdiği bombalı saldırıyı düzenleyen terörist Ahlam Albashir'le ilgili yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Patlama olayını gerçekleştirdikten sonra Ahlam Albashir adlı Suriyeli teröristi Küçükçekmece'ye götüren Ahmet Jarkas'ın aracına bindiği o anlara ait güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Albashir'ı aynı araçla Yunanistan'a kaçırmayı da planladığı tespit edilen 'göçmen kaçakçısı' Jarkas'ın gözaltındaki işlemleri devam ediyor.

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada 6 kişi hayatını kaybetti. 81 vatandaşımız ise yaralandı. Patlamaya neden olan bombayı caddeye koyan kadın terörist Ahlam Albashır, saldırıdan 10 saat sonra Küçükçekmece'de saklandığı hücre evinde yakalandı. Kadın teröristle birlikte olayla ilişkisi olabileceği değerlendirilen 50 kişi daha gözaltına alındı.

KARI-KOCA KILIĞINDA ÜLKEYE GİRDİLER

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu kadın teröristin, önce Esenler'de bir eve gittiği, buradan yanına bir miktar altın ve para aldıktan sonra Küçükçekmece'de başka bir adrese giriş yaptığı saptandı. Yaklaşık 4 ay önce beraberindeki örgüt üyesi B. adlı terörist ile 'karı-koca' kılığında geldikleri İstanbul'da, Suriye Kobani bölgesindeki PYD/YPG mensubu H. adlı bir örgüt yöneticisinin talimatıyla Esenler'de bir tekstil atölyesinde işe girdikleri öğrenildi.

1 KİLOLUK PATLAYICIYI VERİP İSTİKLAL'E GÖNDERMİŞ

Burada 'uyuyan hücre' konumunda olan terörist, Ayn El-Arab (Kobani) bölgesinden aldıkları talimatla dün hususi bir otomobille Taksim'e gitti. Suriye'den birlikte Türkiye'ye geldikleri 'koca' kılığındaki B. adlı firari PKK/YPG üyesi terörist, hücre üyesi Ahlam Albashir'e yaklaşık 1 kilonun üzerindeki TNT tipi plastik patlayıcıyı saat 16.00 sıralarında vererek İstiklal Caddesi'ne gönderdi.

Beyoğlu İstiklal Caddesindeki patlama olayını gerçekleştirdikten sonra Ahlam Albashir adlı Suriyeli teröristi aracıyla Esenler'e götüren Ahmet...

YUNANİSTAN'A KAÇMA TALİMATI

Teröristin emniyette yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkeye eylem yapmak için beraberindeki 'karı-koca' kılığındaki bir PKK/YPG mensubu ile birlikte kaçak yollarla giriş yaptıklarını itiraf etti. Güvenlik ve istihbarat birimlerinin elinde olduğu öğrenilen ses ve yazışma kayıtlarında, saldırının ardından Ahlam Albashir ile yanındaki B. adlı erkek teröriste Yunanistan'a kaçma talimatı verildiği ortaya çıktı.

PATLAMADAN SONRA TERÖRİSTİ KÜÇÜKÇEKMECE'YE GÖTÜRMÜŞ

Saldırganın olayın ardından taksiye binerek Esenler'e gittiğini, daha sonra da bir otomobille buradan Küçükçekmece'ye götürüldüğünü tespit eden polis, teröristi taşıyan aracın Ahmed Jarkas tarafından kullanıldığını belirledi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜNE ULAŞILDI

Ahmed J'nin, Albashir'le birlikte Küçükçekmece'ye giderken kullandıkları otomobilin sürücü koltuğuna oturduğu sırada kaydedilen bir güvenlik kamerası görüntüsüne de ulaşıldı.

Beyoğlu İstiklal Caddesindeki patlama olayını gerçekleştirdikten sonra Ahlam Albashir adlı Suriyeli teröristi aracıyla Esenler'e götüren Ahmet...

KAÇIRMAYI PLANLIYORDU

Polis ekiplerinin bu görüntü üzerinden Ahmed J'nin eşkalini belirlediği ve daha sonra yakalayarak gözaltına aldığı öğrenildi. Ahlam Albashir'i Yunanistan'a kaçırmakla görevlendirilen iki kişiden biri olan "Göçmen kaçakçısı" Ahmed Jarkas'ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasal işlemleri devam ediyor.

EDİRNE'DEKİ EVİN SAHİBİ DE GÖZALTINDA

Bu arada, bugün gözaltına alınan Ammar J'nin, terörist Ahlam Albashir'in aynı evde yaşadığı firari şüpheli B.H'yi olayın ardından Bulgaristan'a kaçmasını sağlamak amacıyla Edirne'ye götürdüğü belirlendi. Şüpheli B.H'nin Edirne'de kaldığı evi tespit eden polis ekipleri, düzenledikleri operasyonda zanlıya ulaşamadı. Polis, söz konusu evin sahibini gözaltına aldı.

OLAY SIRASINDA GİYDİĞİ KIYAFETLERİ ÇÖPE ATMIŞ

Teröristin yakalandığı ev ise CNN Türk ekibi tarafından görüntülendi. Muhabir Merve Tokaz'ın aktardığı bilgiye göre teröristin eve yaşlı bir kadınla misafir olarak geldiği, bombayı yerleştirirken giydiği kıyafetlerini mutfaktaki çöpe atmak istediği öğrenildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesindeki patlama olayını gerçekleştirdikten sonra Ahlam Albashir adlı Suriyeli teröristi aracıyla Esenler'e götüren Ahmet...

SALDIRI SONRASI TELEFONDA MESAJ TRAFİĞİ

Küçükçekmece'de 3 katlı bir apartmanda yakalanan teröristin, yaşlı bir kadınla Suriyeli bir ailenin yaşadığı belirtildi. Teröristin bombayı patlattıktan sonra yaşadıklarını anbean aktaran muhabir, "Patlamayı gerçekleştirdikten sonra gece saatlerinde Küçükçekmece'de bu eve geldi. Buraya oldukça endişeli bir şekilde geldi, hareketleri de tedirginlik yaratıyordu. Ailenin ifadesine göre evin salonunda oturup telefonuyla mesajlaştı. Patlamayı gerçekleştirdiği kıyafetleri kamuflajlı pantolonu ve siyah üstüydü. Kıyafetlerini bu eve geldikten sonra hızlı bir şekilde değiştirdi, mutfaktaki çöp kutusuna atmak istedi." dedi.

KIYAFETLERİ ATMAK İSTEMESİ DİKKAT ÇEKTİ

Olayın devamı şu şekilde aktarıldı: "Sonrasında ev sahibi olan kadın geldi ve 'Ne yapıyorsun? Kıyafetleri neden atıyorsun?' dedi. Sonrasında ev sahibi olan kadından kıyafetleri sobaya atıp yakmasını istedi. Aslında kadın teröristin izini kaybettirmek için çaba sarf ettiğini de görmüş oluyoruz. Kıyafetlerini değiştirdi, üzerindeki kazağı giydikten sonra soğuk olduğunu söyleyerek kalacağı odasına geldi. Buraya misafir olarak geldi ve ilk belirlemeler, ailenin de geleceğinden haberinin olmadığı yönünde. Odaya gelip oturdu, geceyi burada geçirmeyi planlıyordu. Kadın terörist eve poşetle geldi. Teröristin kullanmış olduğu yüzüğü görüyoruz. Bu evde oldukça sıcak dakikalar yaşandı. Gece 02:50 sularında ekipler kadının bu adreste olduğunu belirledikten sonra sessiz şekilde bu adrese geldi. Merdivenler sessiz şekilde çıkıldı, kapı çalındıktan sonra bu adrese girildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesindeki patlama olayını gerçekleştirdikten sonra Ahlam Albashir adlı Suriyeli teröristi aracıyla Esenler'e götüren Ahmet...

EKİPLER GELİNCE KENDİNİ CAMDAN AŞAĞI ATMAK İSTEMİŞ

Kadın terörist sesleri duyunca balkonun camını kırarak kendisini aşağıya atmaya çalıştı. Yakalanmamak için her şeyi göze aldığını ifade edelim. Kadının kullandığı bir telefon vardı. Sürekli olarak görüşmelerini mesaj yoluyla yapmaya çalıştı. Polisler geldiğinde ise o telefon yoktu, dolayısıyla telefonu nereye sakladığıyla ilgili ekipler burada detaylı inceleme yaptı. Kadın terörist 10 saat gibi kısa bir sürede yakalandı."

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Ahlam Albashir Beyoğlu Esenler Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (3)

Ahmet Gökgöz:

Şu haberde tek bir Türk adı yok. Ülkeye bu kadar patlayıcı sokup sınırdan bir güzel geçebiliyor bu din kardeşlerimiz biz de denetlemeden sokuyoruz. Sonra ayakkabı numarasına kadar bildiğimizi iddia edebiliyoruz onca can öldükten sonra sen 10 saatte bulmuşsun napalım, ülkemi patlatmadan bul teröristi

15
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bazi seyler acikkandikca yuh artik dememek icin kendimi zor tutuyorum istanbulda suriyelilerin özel insan kacirma teskilati var ama herseye hakim oldugunu söyleyenlerin haberi yok öylemi yetmemis belkide yasayanlarin veya mülteci sinifinda dahi olmayanlarin altinda Türkiye plakali araclarmi var

8
0
yanıtYanıtla
Doğuş:

Soru işaretleri ile dolu bir olay.

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title