Haberler

Başörtülü hakimi reddeden avukata soruşturma

Güncelleme:

Ankara'da görülen bir uyuşturucu davasında sanık avukatı başörtüsü nedeniyle hakimleri reddetti. Söz konusu avukat hakkında soruşturma başlatıldığını açıklayan Adalet Bakanı Tunç, "28 Şubat zihniyetiyle hareket etmek, hak arama hürriyetinin teminatı olan bir avukata yakışmamıştır" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'daki bir duruşmada mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olması nedeniyle reddi hakim talebinde bulunan avukat hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen uyuşturucu davasında sanık avukatı, mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtüleri olmasının "laikliğe aykırı" olduğunu savunarak, hakimleri reddettiğini, dosyaya bakmamaları gerektiğini söyledi. Mahkeme başkanı, talebin değerlendirilmesi için duruşmayı 2 Temmuz'a erteledi.

"28 ŞUBAT ZİHNİYETİYLE HAREKET ETMEK BİR AVUKATA YAKIŞMAZ"

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaşananlara şöyle tepki gösterdi: "Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davada sanık avukatının, mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olması nedeniyle reddi hakim talebinde bulunması eski Türkiye kafasıdır. Kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü gasp eden 28 Şubat zihniyetiyle hareket etmek, hak arama hürriyetinin teminatı olan bir avukata yakışmamıştır. Anayasamıza göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Yine anayasamıza göre kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

"KADINLARIN AYRIM GÖZETİLMEDEN ÇALIŞMA HAYATINDA YER ALMALARINDAN BİRİLERİ RAHATSIZ"

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizde son 22 yılda yasakları kaldıran, hak ve özgürlükleri genişleten çok sayıda adım atılmış, kadınlara yönelik 'pozitif ayrımcılık' ilkesi yine bu dönemde Anayasal kural haline getirilmiştir. Kadınların hiçbir ayrım gözetilmeden çalışma hayatında yer almaları birileri rahatsız olsa da yine bu dönemde hayata geçmiştir. Türk kadını çalışma hayatının her alanında olduğu gibi yargı teşkilatımızda da başarılarıyla öne çıkmaktadır. Adalet teşkilatımızda görev yapan 8 bin 871 kadın hakim ve savcımız, adaletin tecellisi için ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışmaktadır.

"TAKINILAN BU TAVIR ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Avukatın yaptığı yakışıksız hareket, başı açık ya da kapalı olsun tüm kadın hakim ve savcılarımızı da derinden üzmüştür. Kadınlara ikinci sınıf muamelesi yapan, hak ve özgürlüklere hakaret eden bu tür olaylar artık geride kalmıştır. Son 22 yılda temel hak ve özgürlüklerin önünü açtığımız ülkemizde takınılan bu tavır asla kabul edilemez. Yaşanan üzücü olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yılmaz Tunç 28 Şubat Ankara Hakim Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (57)

ahyed yıldız:

Burası özgür bir ülke. Beğenmeyen yallah Yunanistan’a. Olmadı aynı kafada Hindistan var oraya da gidebilir. Dedelerimiz ALLAH ALLAH diyerek kurtuluş savaşını verdi. Müslüman dedelerimize borçluyuz, din düğmanlarına değil

342
65
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Bilgi dagarcigin yetersiz oldugundan seni rahatlatiyor diye inancini gercek zannediyorsun inanmayi en buyuk marifet evreni yaratanin zeka ve gucun senden akil yolunu secmeni degil de yazi tura atar gibi inanmayi bekledigini zannediyorsun iyide inanmak bir caba sonucu ortaya cikan bir hal degil ki emek yok ortada bunun neresi ustunluk

yanıt43
yanıt178
Poyraz:

Tokat gibi yapıştırmışsın

yanıt28
yanıt55
Marko Apostolidis:

evet burda bazı kişiler çok özgür... onlara kanun kitabı işlemiyor, kanun kitabı onlar için çalışıyor...

yanıt6
yanıt6
Atacan Tuğtekin:

az inan çok oku ! eminim birkez kuranı baştan sonuna kadar türkce anlamını okumamışsındır .

yanıt2
yanıt4
Özcan Özcan:

ARKADAŞLAR İSVEÇ VE AFGANİSTANA VİZE BAŞVURUSU YAPMIŞTIM İKİSİ DE KABUL OLDU BEN DE HUZUR KOKAN,BİLİM,SANAT MERKEZİ ,ÇAĞDAŞ İNSANLARLAR DOLU VE İSLAMLA ŞEREFLENDİRİLDİĞİ İÇİN BU KADAR MODERN BİR ÜLKE HALİNE GELEN AFGANİSTANI SEÇTİM HADİ EYW.

84
195
yanıtYanıtla
Özcan Özcan:

şeriatı uygulayan ülkeler perişan tam zıttını uygulayan ülkeler ise refah,çağdaş ve mutlu.

yanıt66
yanıt228
Özcan Özcan:

hiçte bir kere kanadanın, isveçin, almanyanın haline bak bir de afganistanın,arabistanın haline bak.

yanıt29
yanıt127
hic33:

Müslüman ülkeler İslama uydukları için değil, uyar gibi görünüp gerçekte uymadıkları için bu haldeler. Yoksa İslam bir toplumun huzur, barış, güven, adalet, hukuk içinde yaşayabileceği tüm esaslara sahip. O imrendiğimiz batı medeniyetine etraflıca bakıldığında İslamın esas aldığı değerleri barındırdığı görülür. Bu sebepten denmiştir " batıda İslam var müslüman yok,doğuda müslüman var, İslam yok"

yanıt214
yanıt27
İsmail Doğan:

Neden soruşturma açılıyor anlamadım.fikrini düşüncesini belirtmiş ve kanuni hakkını kullanmış.bi tarafa şirin görünme çabaları.

16
44
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title